x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O nouă suspiciune de gripă aviară în Delta Dunării

O nouă suspiciune de gripă aviară în Delta Dunării

10 Feb 2017   •   10:40
O nouă suspiciune de gripă aviară în Delta Dunării

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a identificat un nou caz de suspiciune de gripă aviară în oraşul Sulina, Delta Dunării, probele prelevate fiind transmise Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti.

"În gospodăria din oraşul Sulina, dintr-un efectiv total de 46 de păsări au murit 21. Conform manualului operaţional, celelalte păsări din exploataţie vor fi sacrificate", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA, Mitică Tuchilă.

Probele prelevate de la păsările care au murit şi analizate în laboratorul judeţean au indicat influenţa aviară, iar DSVSA a transmis IDSA contraprobe pentru confirmarea analizelor.

Potrivit sursei citate, membrii Comitetului local de combatere a bolilor de pe lângă Prefectura judeţului se întâlnesc la ora 10,00 pentru stabilirea măsurilor care vor fi luate în cazul focarului de la Sulina.

De la începutul acestui an, medicii veterinari au mai identificat şi apoi confirmat cazuri de gripă aviară în gospodării private din Periprava, CA Rosetti şi Crişan.

Focarul de gripă aviară identificat la sfârşitul anului trecut în localitatea Pardina a fost închis luna aceasta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripa aviara tulcea delta dunării