x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Obama a scapat de ţigară şi a luat în greutate doar 500 de grame

Obama a scapat de ţigară şi a luat în greutate doar 500 de grame

01 Noi 2011   •   10:02

Presedintele american Barack Obama a efectuat examenele medicale. Acestea indica faptul ca s-a 'vindecat' de dependenta de tutun si este intr-o stare 'excelenta de sanatate', potrivit medicilor. Examenele medicale au confirmat ca Barack Obama a scapat de dependenta de tutun.

Presedintele este intr-o excelenta stare de sanatate si apt de a-si asuma functiile, indica doctorul Jeffrey Kuhlman, cel care coordoneaza examenele medicale la care a fost supus seful statului american saptamana trecuta. Toate datele clinice indica faptul ca isi poate continua mandatul, spune dr Kuhlman.

Dupa mai multe tentative de a renunta la tigara, Obama a reusit sa puna punct acestui viciu. El mananca sanatos, face periodic execitii fizice si nu a luat in greutate. Raportul medical de aproximativ doua pagini precizeaza ca, uneori, presedintele SUA 'consuma alcool cu moderatie'. La precedentele examene din februarie 2010, Obama inca nu renun]ase la fumat. Atunci medicii sai i-au recomandat sa faca eforturi sa scape de tigara si i-au prescris un regim alimentar cu scopul de a reduce nivelul de colesterol, pe care analizele il indicau depasit. Obama a inceput sa fumeze inca de cand era tanar. Cand s-a instalat la Casa Alba, el nu a facut precizari legate de data cand a decis sa nu mai fumeze. Desi tamplele lui sunt deja grizonate si in ciuda stresului propriu functiei de presedinte al celui mai puternic stat al lumii, Obama, care a implinit 50 de ani in august anul acesta, se bucura de cea mai buna conditie fizica. Nivelul colesterolului a scazut in mod sensibil dupa examenele din februarie 2010.

Obama are 1,86 m inaltime, 82,2 kilograme, cu aproximativ 500 de grame peste greutatea inregistrata la precedentul examen clinic. Aproape zilnic face exercitii fizice, in special mersul pe jos si exercitii pentru musculatura. Ocazional, joaca golf si baschet.

×