x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Obezitatea o afacere de familie

Obezitatea o afacere de familie

04 Apr 2005   •   00:00

Alergiile alimentare / ORL-istii romani in prima linie / Ortopedie performanta / Medicamentul din fagure / Masajul coloanei / Tratament cu plante tinere / Stop medicatiei dupa ureche / Pilule care topesc grasimile / Fitness de aprilie / Examinare si pe fata si pe dos / Atentie, vin pe lume!

  • JURNALUL DE SANATATE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie
    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate
    Sanatate
    Jurnalul de gastronomie
    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi
    Cumparaturi
    Supliment TV
    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri
    Casa
    SUMAR

    Cand performanta are nume


  • de MAGDA MARINCOVICI
  • Performanta in sus, performanta in jos. Zilnic, pe centimentru patrat auzim acest cuvant. Poate de aceea ne-am cam saturat de el. Cartitorii, cei care nu ajung la el, chiar il urasc. Desi cam toti stim ca performanta este semnul care trebuie sa ne guverneze. Si totusi, putini dintre noi avem nemaipomenita sansa de fi in preajma unui autor de performanta. Ei bine, am avut aceasta sansa. Pot sa ma declar privilegiata. Dar cum se mai pot numi atunci acei oameni care chiar au devenit normali de pe urma performantei unui medic de exceptie?

    De curand, eram in cabinetul domniei-sale si il ascultam mai abitir ca studentii la curs. Povestea despre o fatuca dintr-un sat de munte. Abia a venit la Clinica de Ortopedie de la Colentina. Cu mers greoi de rata. Acum, profesorul si-a dat seama din prima ca-i vorba de o poliartrita reumatoida, boala nenorocita, hidoasa. Experienta de zeci de ani ii mai spunea ca oasele fatucii erau prea subtiri, precum cele ale unei gaini. De aceea, a tot amanat operatia de protezare. "Si apoi, foarte sincer va spun. Mie imi vine foarte greu sa tai corpul unei femei tinere. Corpul unei femei e ceva frumos. Mi se pare ca fac un pacat. Sa las cicatrice pe acest corp!", marturiseste profesorul. Dar fatuca, nimic. A stat pe capul profesorului zile la rand, cu rugamintea de a o opera. Am intalnit-o la Colentina. Pielea alba ca laptele, ochii si parul negru-albastrui. Daruita spre a fi iubita. Miracol! Profesorul i-a daruit normalitatea. Dupa cum miracol e ca o balerina sa revina pe scena, dupa o groaznica fractura de sold. In vecii-vecilor n-ai putea sa crezi ca acel "fulg" care zboara cu atata usurinta are o articulatie de sold artificiala. Aidoma Creatorului, profesorul i-a remodelat corpul. O alta sculptura. O alta viata. Normala.

    Este performanta care reda normalitatea. Si ea are un nume: Andrei Firica, profesor doctor ortoped.


    ARHIVA - Jurnalul de Sanatate
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: performanţă