x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pagina de suflete - "El e minunea mea!"

Pagina de suflete - "El e minunea mea!"

de Carmen Preotesoiu    |    16 Sep 2006   •   00:00
Pagina de suflete  -  "El e minunea mea!"

Andrei Sebastian poate supravietui numai daca i se va face transplantul de ficat din Belgia. La numai cateva luni de la nastere, baiatul cu zambet larg si cu pofta de joaca a fost diagnosticat cu sindromul Alagille, o malformatie genetica ce afecteaza in special ficatul, prin lipsa cailor biliare intrahepatice.

Pielea ii este din ce in ce mai galbena. Ochii, si ei invadati de culoarea infectiei. Bilirubina i-a cotropit tot organismul. Nu poate manca, nu poate dormi, burtica ii este foarte umflata, pruritul a devenit insuportabil. Din cauza scarpinatului, peste tot, pe fata si pe corp e plin de cicatrici. Sebastian are doar 2 ani, dar cantareste cat altii la 1 an - 9,7 kg, la doar 80 cm. Desi oboseste foarte repede, Sebi, cum este alintat de parinti, este un copil vesel, istet si dornic sa invete cat mai multe cuvinte.

"ICTER PRELUNGIT". Andrei Sebastian Slavescu a aparut pe lume grabit si hotarat, desi avea doar 36 de saptamani si doar doua kilograme jumatate. "Era minunea pe care numai Dumnezeu putea sa o infaptuiasca", spune mama baiatului, Irina. "Sebi a fost copilul dorit si mult asteptat, pentru care am facut luni de zile tratament. Mi-am facut analizele si ecografiile, stateam cu emotii inainte de fiecare test si eram mereu fericita la vestea ca totul este bine." Dupa o saptamana de la nastere, cand parintii au observat ca icterul nu-i trece si ca ochii baiatului incep sa fie impaienjeniti de culoarea galbena, intrebarile si nelinistile au inceput sa apara. Au urmat zile de cutreierat prin spitale si nopti de chin in care doar credinta in Cel de Sus si dragostea pentru fiul lor le intareau increderea ca o sa fie bine.

VESTEA AMARA. In decembrie 2004, cand Sebi implinise 3 luni, a sosit si primul diagnostic: atrezie de cai biliare intra si extrahepatice. Devastator pentru parinti, mai cu seama ca aflasera ca, in acele conditii, sansele ca micutul sa traiasca pana la varsta la care ar fi putut fi operat erau nule. "Eram distrusi. In spital am vazut camere pline cu copilasi bolnavi si cu parinti disperati. Doctori care nu se mai implicau emotional", descrie mama copilului imaginile din spital. De-atunci au inceput cercetarile pe cont propriu. Le era imposibil sa accepte ca lumina existentei lor va straluci doar o vreme. Si-au adunat fortele, au privit la chipul bland si frumos al copilului lor si au inceput batalia pentru viata lui Sebi. "Dupa cateva saptamani de analize si internari am luat legatura pe internet cu o echipa de medici din München. In urma fotografiilor si a analizelor pe care le-am trimis au pus diagnosticul de sindrom Alagille. Pentru noi era o bucurie imensa, deoarece aflaseram ca cei diagnosticati cu Alagille ajung la varsta transplantului."

SANSA DE 95%. Doctorii romani au fost neincrezatori in diagnosticul medicilor germani. Pentru confirmare, copilului i s-au facut iar analize de sange, ecografii abdominale, cardio-ecografie, radiografia coloanei vertebrale, ba mai mult, chiar au vrut sa-l "deschida" pentru a vedea mai bine. "Nu am fost de acord", spune Irina Slavescu. "Era prea traumatizant. Am cautat alta cale, mai blanda. RMN-ul si biopsia hepatica pe care le-am facut au confirmat diagnosticul de sindrom Alagille". Operatia nu se poate realiza in Romania, ci in Belgia, cu sanse de reusita pana la 95%. La Clinica Saint Luc din Bruxelles, transplantul hepatic costa 85.000 de euro. Ministerul Sanatatii poate asigura 15.000 de euro, iar prietenii si familia au strans deja 5.000. Mai e nevoie insa de o suma imensa: 65.000 de euro. Sansele de reusita a operatiei sunt foarte mari, mai cu seama ca donatorul acelei bucati mici de ficat este chiar tatal baiatului. "Acum ne rugam sa fie amandoi sanatosi, caci chiar si la cea mai mica raceala, operatia se poate anula", explica mama baiatului. Interventia chirurgicala va fi programata numai in momentul in care suma de bani va fi stransa integral. Sa punem asadar mana de la mana, suflet langa suflet si sa reconstruim speranta. Acum doua zile, la 14 septembrie, Sebastian a implinit 2 ani. Daruiti-i de ziua lui un gand bun si o rugaciune! Ajutati-l sa traiasca!

FITI APROAPE!
Pentru cei care pot contribui la salvarea lui Sebi, cu bani, indiferent de suma, pe numele Horatiu Slavescu, tatal copilului, s-au deschis la Banca Raiffeisen Bank, Agentia Mosilor, Calea Mosilor nr. 221, urmatoarele conturi: Cont RON: RO68 RZBR 0000 0600 0744 3628 Cont EURO: RO34 RZBR 0000 0600 0825 7973, SWIFT: RZBRROBU. Pentru mai multe informatii, familia Slavescu poate fi contactata la urmatoarele numere de telefon: 0723.330.786, 0726.285.257 sau 031.401.81.51.
×
Subiecte în articol: pagina de suflete