x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pentru Oamenii Buni - In lupta pentru viata, copiii au fost sprijiniti de mainile intinse ale anonimilor

Pentru Oamenii Buni - In lupta pentru viata, copiii au fost sprijiniti de mainile intinse ale anonimilor

14 Aug 2006   •   00:00

Fiecare veste despre suferinta unui copil este un examen pe care-l dam in fiecare zi, in fata lui Dumnezeu, la proba omenie. Un destin necrutator poate fi intors din drum atunci cand impotriva-I stau dragostea si credinta.

Povestile despre copiii care sufera sunt cele mai triste stiri ale lumii. Nu e usor sa dai oamenilor astfel de vesti... Insa nici o deschidere de ziar de pe lumea asta nu poate fi mai importanta decat mana intinsa unui copil cazut in durere.

UMILINTA. Am infiat, cu inima, fiecare caz aparut la "Pagina de suflete". Am verificat zeci de acte medicale, adeverinte de incadrare intr-un grad de handicap si sentinte prin care medicii romani isi recunosteau neputinta. Cum poti sa condamni la moarte un copil abia nascut? Cum poti sa nu-l ajuti, stiind ca el sufera? Fiecare caz ascunde in el atata durere si-atata nedreptate... Atata umilinta si disperare pentru niste parinti necajiti, nevoiti sa cerseasca in genunchi in fata intregii lumi. Pentru viata copilului lor.

Atat de putin ajutor din partea celor platiti sa ajute! Multi dintre medicii straini in mainile carora ajung acesti copii s-au declarat consternati de modul in care statul roman isi trateaza bolnavii. Plata asigurarii de sanatate este obligatorie, serviciile medicale de care poti beneficia - ca si inexistente.

RUGACIUNE. Cat valoreaza viata unui copil? 10.000 de euro, 120.000 de euro. Sume care s-au strans, asa cum se construiesc si bisericile, din "banul vadanei". Oamenii saraci cred aceluia cazut in suferinta. Prea putini sunt cei care au si dau, insa marinimia lor ii face oameni deosebiti. Sumele mari se strang in timp. Dureaza luni de zile pana cand copiii pot pleca in spitale, unde sunt asteptati. Si nu intotdeauna Dumnezeu are rabdare...

Uneori, oamenii ne scriu nu pentru ca au nevoie de bani. Ci doar de o rugaciune... "Rugamintea noastra este sa incercati sa fiti alaturi de noi macar cu o rugaciune in fiecare seara la ora 23:25 (este ora lui de nastere). Pentru noi va fi suficient si suntem convinsi ca asa il putem ajuta, ne puteti ajuta sa-i fim alaturi si sa-i transmitem incredere, siguranta, poate fericire." Este un pasaj din scrisoarea pe care ne-a trimis-o in luna mai Sorin, tatal lui Iann.

Va rugam sa va rugati... Solidaritatea oamenilor in jurul durerii este uneori cel mai de pret leac pentru un bolnav. Niciodata, oricat de putine am avea pe lumea asta, nu ne vom putea declara faliti in sentimente.

MULTUMIM. Astazi va vom arata chipul binelui. Va vom spune povestile acelor copii carora, printr-un simplu gest, le-ati schimbat viata. Si va vom demonstra ca nici o fapta buna, cat de mica ar fi ea, nu e in zadar!

Pentru un om bolnav care are nevoie de ajutorul semenilor, orice sprijin conteaza. Un euro, o incurajare, o rugaciune... Multumim celorlalti colegi din mass-media care se implica, profesional si sufleteste, in rezolvarea unor astfel de cazuri. Va multumim voua, celor care ne cititi, pentru ca sunteti Oameni Buni!

Operat la inima

Iann este un baietel de sapte luni care a venit pe lume cu trei defecte ale inimioarei. Pentru a trai, avea nevoie de cel putin doua operatii in strainatate. Fiecare costa 20.000 de euro. Cazul micutului a aparut in Jurnalul National la 13 mai. La acea data, pentru prima operatie salvatoare mai era nevoie de inca 4.000 de euro. Toti acesti bani au fost donati de Fundatia "Mereu Aproape" si, la 18 iulie, Iann a fost operat in Spitalul Timone, din Marsilia. Dupa o saptamana a fost externat, iar acum starea lui de sanatate este foarte buna. Mai multe informatii despre acest caz puteti afla de pe site-ul http://helpiann.yoos.ro.

Ajuns in Italia

La 2 ani si 8 luni, Toni Calota suferea de leucemie. Sapte cure cu citostatice. Doua recaderi. Pentru a trai, trebuia sa faca un transplant de maduva in strainatate. Operatia costa peste 100.000 de euro. Povestea acestui copil a fost publicata de Jurnalul National la 7 ianuarie 2006. Peste putin timp baietelul a plecat la o clinica din Firenze, acolo unde costurile sunt acoperite, partial, de o fundatie umanitara. Cazul lui a fost introdus in baza de date pentru gasirea unui donator. "Ingerul picat" asteapta transplantul salvator. Mai multe informatii despre acest caz se pot obtine de la parintii lui, pe adresa de e-mail catalin_calota@yahoo.com.

A invins cancerul

La numai 11 luni a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat, a facut citostatice si vreme de un an s-a luptat cu boala. A invins-o. A ramas cu o hidrocefalie, pentru care a mai fost operat de cinci ori in numai doi ani. Putea scapa de bisturiu, daca i s-ar fi implantat un sistem de valve reglabile din exterior. Operatia costa, in Spania, 12.000 de euro. In vara anului trecut, Jurnalul National a dus o campanie de presa pentru acest baietel, banii s-au strans, iar in septembrie 2005, Toni a fost operat. Astazi, el are 4 ani si jumatate, este un copil sanatos si duce o viata normala. Luna trecuta, Dumnezeu i-a daruit si un frate mai mic, pe Mario.
un

Scoala din spital

In Spitalul de Copii "Sf. Maria", din Iasi, micutii pacienti, internati pentru citostatice sau dializa, invata la o scoala ambulanta. In clasa amenajata in sala de mese predau doi pedagogi voluntari. Pacientii-elevi invata din cartile daruite de o fundatie franceza. Articolul a aparut in ziarul nostru din 29 iulie. Impresionati, mai multi tineri au pus mana de la mana si, saptamana viitoare, vor dona copiilor carti, jucarii si hainute. "Si eu am o fetita si as face orice pentru un copil bolnav. Stim cu totii ce inseamna o sectie de oncologie", ne-a declarat cea care se ocupa de colectarea donatiilor, dorind sa-si pastreze anonimatul.

Unic in Europa

Andrei Fagurel are cinci luni si s-a nascut cu atrezie de esofag si fistula esofago-traheala. A ajuns la o clinica din Germania, unde prof. dr. John Foker, de la Universitatea din Minessota, urma sa-l opereze, pentru reconstructia esofagului. Costurile tratamentului si spitalizarii se ridica la 120.000 de euro. Disperati, parintii lui Andrei au cerut ajutorul semenilor si, la 6 mai 2006, povestea lor a aparut in ziarul nostru. S-au strans 60.000 de euro. Pe 16 mai si 21 iulie Andrei a suferit primele doua operatii. Urmeaza ca micutului sa i se faca o esofagoplastie. Mai multe detalii despre povestea lui Andrei cititi pe site-ul http://andrei.point.ro.

Transplant de ficat

Mihaita Hogas este un alt baietel care nu avea nici o sansa in Romania. Nascut cu atrezie de cai biliare, trebuia sa faca un transplant hepatic pentru a trai. Medicii romani l-au refuzat. In strainatate, operatia costa 85.000 de euro. Jurnalul National la cerut ajutorul pentru viata lui Mihaita in primavara lui 2005. Banii au fost stransi prin bunavointa oamenilor cu suflet, iar in noiembrie anul trecut baietelul a fost operat la Clinica "Saint Luc", din Bruxelles. Transplantul de ficat a reusit. Mihaita are azi 2 ani si 8 luni. La inceputul acestei luni, copilul a plecat in Belgia, la controlul necesar posttransplant.

Pasi spre lume

Maria Ghinea este o fetita de trei ani si jumatate din Iasi, diagnosticata cu autism infantil. Sansa copiilor asemenea ei este terapia ABA. Fiecare zi de terapie inseamna inca un pas inapoi, catre parintii ei. Dar fiecare pas costa 39 de euro. Si e nevoie de 730 de pasi... pentru ca ea sa ajunga, in sfarsit, acasa. Timpul era neindurator cu Maria, pentru ca terapia ABA e eficienta daca se face pana-n 5 ani. Povestea ei a aparut in Jurnalul National de la 27 mai 2006. Cei de la Euroconsulting International i-au contactat pe parintii Mariei, anuntandu-i ca ii vor sprijini financiar, pe parcursul intregii perioade de recuperare a fetitei.

Un laptop in dar

La 4 aprilie 2006, Jurnalul National publica povestea lui Daniel Rusu, un baiat de 15 ani din Lunca Cetatuiei, judetul Iasi, care era nevoit sa munceasca pe santier pentru a-si intretine parintii si fratii. Impresionata de povestea lui, Raluca Popa, o tanara din Ploiesti, l-a ajutat, donandu-i un laptop. La vederea calculatorului, baiatul a inceput sa planga de bucurie. Si-a luat sapca de pe cap si a dat cu ea de pamant, declarand apoi, cu vocea tremuranda de emotie: "De acum pot sa-mi fac un viitor in viata, sa castig bani, sa nu ne mai chinuim. Vreau sa invat sa ma descurc ca un om mare. Va multumesc in genunchi", plangea baiatul.
×
Subiecte în articol: copil luni pagina de suflete viata