x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pepenele cu sâmburi din burta lui Mitică şi reînvierea din morţi a Comisarului Moldovan

Pepenele cu sâmburi din burta lui Mitică şi reînvierea din morţi a Comisarului Moldovan

de Florin Condurateanu    |    12 Feb 2010   •   00:00

"Mai întoarce Doamne roata/ Să-mi mai văd o dată soarta/ Să-mi văd anii tinereţii/ Să-mi văd strălucirea vieţii/ Doamne, vai ce repede au trecut!"

Superb şi adânc sună cântecul excelentei Maria Dragomiroiu, care te pune pe gânduri, îţi reîntoarce nostalgii şi te face să retrăieşti cu sufletul şi mintea de acum clipe ale tinereţii năvalnice. În emisiunea mea de la Antena 2 i-am invitat pe cei aduşi în talk-show, personalităţi de calibru, să gândească în ce moment al vieţii ar dori să oprească roţile destinului şi să tragă într-o "parcare" a sorţii lor pentru a se bucura de clipele acelea minunate. Răspunsuri fermecătoare şi adesea neaşteptate.

De exemplu: Sergiu Nicolaescu îşi amintea imaginea mamei, olteancă aprigă şi româncă până la ultima moleculă, luptătoare ca şi cercetaş pe frontul de pe Jiu, care în timp ce-l alăpta la sân îi cânta cântece patriotice. Îşi mai amintea Sergiu Nicolaescu cum a moştenit de la mama lui iubirea pentru senzaţionala eroină Ecaterina Teodoriu, care locuise în gazdă în casa familiei lui şi apoi luptase cu mama lui în prima linie pentru România.

Îşi mai amintea Sergiu Nicolaescu cum s-a luptat pentru a reînvia personajul comisarului după moartea lui Moldovan în "Cu mâinile curate" la cererea poruncitoare a publicului, care-l îndrăgise pe comisarul creat de Nicolaescu. Scriitorul Titus Popovici nu voia să-l readucă în serial şi, până la urmă, Sergiu l-a reinventat în pielea comisarului Miclovan.

Surprinzător, şi-a aliniat povestirea vieţii cu refrenul "Mai întoarce Doamne roata" preşedintele Ligii de Fotbal, Mitică Dragomir. "Cum să mă încadrez eu în versurile astea nostalgice, care zic cum că la 16 ani mergeam din petreceri în petreceri? Eu la 16 ani plecasem de acasă din satul meu vâlcean de foame şi când m-am prezentat la vizita medicală pentru înscrierea la o şcoală din Făgăraş m-au respins medicii că eram prea slab. Noaptea am descărcat pepeni în gară şi am primit în dar un pepene, l-am mâncat cu sâmburi cu tot. A doua zi i-am rugat pe medici să-mi mai facă vizita medicală şi am îndeplinit baremul de 45 de kilograme, fiindcă atârnam la cântar cu pepenele în burtă. Arătam ca un băţ cu o burtă umflată şi, după ce am fost admis, am fugit la wc să vărs. M-am chinuit toată viaţa muncind ca să ajung ce sunt astăzi. Şi nu mă ruşinez de drumul meu prin viaţă. Nu sună potrivit pentru mine nici strofa cântecului cum că la 60 de ani îmi plimb liniştit nepoţii prin parc. Păi, eu, la 60 de ani, mă ocup de afaceri şi de Liga de Fotbal de dimineaţă până pe înserat, iar când duminica mă duc la meciuri, se găsesc vreo 5.000 de nebuni de la peluză care să mă înjure. Dar am lăsat ceva în urma mea valoros şi în fotbal, şi în afaceri, şi în Parlament, cu legea promovată de mine vizând stoparea violenţei pe stadioane".

×
Subiecte în articol: pagina de suflete