x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Persoanele care lucrează mult sunt predispuse să chelească

Persoanele care lucrează mult sunt predispuse să chelească

23 Oct 2019   •   16:05
Persoanele care lucrează mult sunt predispuse să chelească
Sursa foto: observator.tv

Dacă lucrezi multe ore poate fi benefic pentru contul bancar, dar poate fi o veste proastă pentru părul tău. Un nou studiu a descoperit faptul că pentru persoanele care muncesc mai mult de 52 de ore pe săptămână, riscul să chelească este de două ori mai mare, comparativ cu angajații care respectă timpul normal de lucru.  Deși mulți dintre noi suntem plătiți să muncim 40 de ore săptămânal, terminarea zilei de muncă la ora 17:00 este adesea un vis îndepărtat.

Cercetările privind legăturile dintre orele de muncă mai multe și căderea părului au fost efectuate asupra a 13.000 de bărbați din Coreea de Sud, unde există obiceiul ca aceștia să depășească adesea timpul normal de lucru.

Stresul cauzat de orele de lucru mai multe poate provoca o schimbare hormonală a scalpului și poate inhiba creșterea foliculilor de păr. Și cercetările anterioare au arătat că stresul poate avea efecte negative asupra foliculilor de păr. Cercetătorii cer acum angajatorilor să fie mai atenți cu timpul de lucru al salariaților întrucât orele îndelungate petrecute la serviciu pot duce nu doar la pierderea părului, ci și la dezvoltarea altor afecțiuni.

Studenții de la Facultatea de Medicină a Universității Sungkyunkwan din Coreea de Sud au studiat mii de bărbați, cu vârste între 20 și 59 de ani, pe o perioadă de patru ani, însă femeile nu au fost incluse în această cercetare. Bărbații au fost grupați în funcție de numărul de ore lucrate dar au fost luați în considerare și alți factori, inclusiv starea civilă, veniturile și fumatul.

S-a constatat că există o legătură semnificativă între orele de lucru mai lungi și chelie. „Rezultatele acestui studiu demonstrează că orele lungi de lucru sunt asociate în mod semnificativ cu creșterea dezvoltării alopeciei la angajații de sex masculin. Limitarea orelor de muncă pentru a preveni dezvoltarea alopeciei poate fi mai necesară pentru lucrătorii tineri, cum ar fi cei între 20 și 30 de ani, la care încep să apară deja simptome ale căderii părului. Luarea unor măsuri preventive pentru promovarea orelor de lucru rezonabile devin tot mai necesare în societatea noastră", a explicat coordonatorul proiectului, Kyung-Hun Son.

Așadar, în cazul în care vrei să îți păstrezi podoaba capilară, anunță-l pe șeful tău că oamenii de știință au spus că trebuie să lucrezi mai puțin. 

 

 

×
Subiecte în articol: chelie