x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Praful din casă conţine 9.000 de specii diferite de microbi

Praful din casă conţine 9.000 de specii diferite de microbi

de Monica Cosac    |    09 Sep 2015   •   20:31
Praful din casă conţine 9.000 de specii diferite de microbi
Sursa foto: Picasa

Este deja cunoscut faptul că există microbi în locuinţele noastre, însă un studiu recent prin care a fost analizat praful din peste o mie de case a relevat o adevărată „menajerie” de creaturi microscopice. Prezenţa animalelor de companie creşte şi mai mult numărul germenilor. Ne temem tot mai mult de microbi şi frica nu pare chiar nejustificată.

Locuinţele noastre adăpostesc circa 2.000 de specii diferite de fungi şi peste 7.000 de varietăţi de bacterii, este concluzia unui studiu publicat recent în revista academică Proceedings din SUA.

Dorind să afle ce factori influenţează numărul de germeni, cercetătorii americani au analizat praful din 1.200 de gospodării. Ei au descoperit că tipurile de bacterii și ciuperci variază în funcție de loc, de persoanele care trăiesc acolo și de existenţa animalelor.

Spre exemplu, în casele în care locuiesc şi femei au fost găsite bacterii distincte, specifice organismului feminin, şi mai numeroase, faţă de cele în care stau doar bărbaţi, iar un câine sau o pisică în casă a influenţat semnificativ creşterea numărului de microbi.

Cercetătorii spun că rezultatele sunt relevante şi pentru alte părți ale lumii şi că vor continua studiul pentru a vedea cum ar putea fi afectată sănătatea umană, în condiţiile în care unele bacterii au devenit extrem de rezistente, iar antibioticele devin ineficiente.
 

×