x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Prietenii fac bine la sănătate. De ce singurătatea te îmbolnăvește?

Prietenii fac bine la sănătate. De ce singurătatea te îmbolnăvește?

21 Mar 2019   •   07:50
Prietenii fac bine la sănătate. De ce singurătatea te îmbolnăvește?

Vă amintiţi de toate acele studii care susţin că persoanele căsătorite trăiesc mai mult decât oamenii singuri și că dacă cineva a avut un atac de cord și trăiește singur va supraviețui mai puțin decât cel care are o soție care va avea grijă de el? Este adevărat: legăturile conjugale și, în general cele de familie fac bine la sănătate.

În baza unor studii recente, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că a locui izolat, cu puține contacte sociale, poate dăuna sănătăţii noastre cel puțin la fel de mult ca obezitatea sau tensiunea arterială ridicată.

Deja într-un studiu publicat la sfârșitul anilor ’70 efectuat pe 7.000 de bărbați și femei din Alameda County, în California, studiu care a început în 1965, autorii au observat ca persoanele izolate de ceilalţi aveau aproximativ de trei ori mai multe probabilităţi de a muri în timpul celor nouă ani de monitorizare, decât persoanele cu legături sociale solide.

O diferență de supraviețuire care nu are nimic de-a face cu vârsta, sexul, obiceiurile și starea de sănătate fizică. Dimpotrivă, autorii au constatat că ...........

Citește mai departe AICI

×