x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Printul si Cersetorul, trasi la xerox

Printul si Cersetorul, trasi la xerox

de Florin Condurateanu    |    25 Iun 2005   •   00:00
Sa nu-i fie de deochi de viata!
Uneori natura parca trage la xerox niste oameni, prin hazardul genelor ei seamana ca doua picaturi de apa. Asa se aleg sosiile pentru dictatori si artisti. Gemenii sunt insa veritabilele copieri la indigo.
O pereche de gemeni leiti ca infatisare sunt Cornel Constantiniu si fratele geaman Mircea Constantiniu. Cornel este indragitul solist de muzica usoara care a urmat Facultatea de Teatru, in timp ce geamanul Mircea a absolvit Facultatea de Arte Frumoase, specializandu-se in pictura si decoratiuni. Cornel si Mircea semanau atat de bine incat ii confunda chiar propria mama. Se petreceau scene nostime, Cornel o ruga pe mama lui sa-l scoale la 7 dimineata ca are cursuri la facultate si cand colo se trezea pe la ora 9, mama ii deosebea greu asa ca il trezise pe fratele geaman Mircea, care trebuia sa se duca la facultate dupa amiaza. Cand erau pusti, baietii mai mari din cartier le trageau la amandoi cate o bataie dupa principiul: "numai unul dintre voi a gresit, dar e greu de ghicit care ne-a enervat, asa ca va prind bine scatoalcele la amandoi!".

Cand inca erau elevi in clasele primare gemenilor Constantiniu le-a murit tatal. Din leafa de profesoara a mamei nu puteau trai toti, mai aveau si un frate ceva mai mare. Norocul s-a numit teatrul. Se punea in scena piesa "Print si cersetor" si in ziare se publicasera anunturi ca se organizeaza concurs pentru gemeni in vederea alegerii interpretilor pentru rolurile Printului si Cersetorului, care trebuiau sa semene perfect. Au castigat selectia gemenii Cornel si Mircea Constantiniu. Piesa a placut foarte mult, jucandu-se doi ani cu casa de bilete inchisa. Cornel interpreta rolul Cersetorului, iar Mircea partitura Printului si asa au castigat banii de paine. O intorsatura ciudata de destin i-a despartit insa pe cei doi gemeni. Cornel era deja afirmat pe scena muzicii romanesti, cand absolventul de Arte Plastice, Mircea, primeste un contract sa decoreze peretii unei ambasade occidentale din Bucuresti. Gemenii Constantiniu erau baieti frumosi, fermecatori, asa ca sotia unui functionar important al respectivei ambasade face o pasiune clocotitoare pentru Mircea. Se hotarasc chiar sa fuga in lume. Si de aici incepe o actiune precum in filmele de aventuri. Nevasta diplomatului occidental il inghesuie pe Mircea in portbagajul limuzinei si trece fara probleme granita. Dar in Italia idila se dezumfla si Mircea pleaca de unul singur in Africa de Sud. Se casatoreste cu o fata din Capetown si isi pune pe roate o firma de design. Soarta cruda face ca popularul artist Cornel Constantiniu sa fie lovit de o boala grea si incurabila, Parkinson. Fratele geaman il cheama in Africa de Sud, unde este operat, fara prea multe efecte pozitive. Si totusi vointa si optimismul lui Cornel Constantiniu tin in chingi boala cumplita, el chiar reuseste sa cante.

×