x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Raed Arafat la Realitatea TV: "Trebuie să alocăm fonduri unde sunt priorităţi maxime"

Raed Arafat la Realitatea TV: "Trebuie să alocăm fonduri unde sunt priorităţi maxime"

17 Ian 2013   •   22:05
Raed Arafat la Realitatea TV: "Trebuie să alocăm fonduri unde sunt priorităţi maxime"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat joi, la Realitatea TV, că ministerul va analiza fiecare situaţie în parte înainte de a retrage sprijinul financiar spitalelor private, dorindu-se o prioritizare a cheltuielilor în acest domeniu. Medicul a mai comentat, în cadrul aceleiaşi intervenţii, şi cazul fetiţei de 4 ani care a murit după ce a căzut pe gheaţă.

 
"Sunt probleme reale care necesită o corectare. Lumea ne cere un sistem funcţional: asta înseamnă să te uiţi ce fonduri ai şi ce priorităţi ai şi să aloci fonduri unde sunt priorităţi maxime. Prioritizarea cheltuielilor şi delimitarea direcţiilor programelor Ministerului Sănătăţii. Nimeni nu promite că astăzi fac o măsură şi mâine vedeţi rezultatul. Rezultatele se vor vedea pe parcursul a 2-3 ani iar situaţia va fi analizată pe fiecare aspect. Nicio măsură nu intră până nu definim un pachet de bază clar, atunci nu vom putea să delimităm de unde intră asigurarea suplimentară etc.", a declarat Raed Arafat, la Realitatea TV.
 
"Pentru cazurile speciale se aplică subvenţionări: se va analiza fiecare situaţie, când face un spital anumite manevre pe care spaţiul public nu le are. Să vină fiecare spital public să spună ce poate face, din lucurile pe care sectorul public nu le poate face. Aceste cazuri vor fi subvenţionate. Dar operaţiile care se fac la privat şi nu se pot face la stat sunt mult mai rare decât invers", a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.
 
Despre cazul fetiţei din Bistriţa care a murit la 5 zile după ce a căzut pe gheaţă, medicul Raed Arafat a declarat că aşteaptă rezultatul Colegiului Medicilor şi a explicat cam ce măsuri pot fi luate în această situaţie:
 
"Lăsăm Colegiul Medicilor să zică punctul de vedere. Noi am analizat dacă a fost o problemă de sistem. E o zonă foarte bine dezvoltată, cu două centre regionale. Părerea este că a fost o neglijenţă în urmărirea cazului şi o subestimarea a rănii. În baza rezultatelor autopsiei se va putea decide o sancţiune", a conchis Raed Arafat.
 

×