x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Raed Arafat: Probleme serioase la transportul bolnavilor dializati.

Raed Arafat: Probleme serioase la transportul bolnavilor dializati.

de Steluta Indrei    |    25 Mai 2011   •   12:50

Centrele medicale private subcontracteaza serviciile de transport al pacientilor dializati unor firme care nu respecta prevederile legale, a declarat dr Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii (MS). Potrivit Mediafax, un control al MS si Politiei Rutiere arata ca sunt multe probleme in cazul transportului bolnavilor dializati, a precizat dr Arafat.

Dupa ce au descoperit nereguli, comisia de control a elaborat un referat in care se propune emiterea de urgenta a unui ordin comun al MS si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care sa reglementeze situatia transportului bolnavilor dializati, potrivit lui Raed Arafat.

Dr Arafat a mai spus ca in cazul accidentului in care a fost implicata o masina de transport dializa a unui centru de sanatate din Drobeta-Turnu Severin, in care doua persoane au murit si alte doua au fost ranite, niciun pacient nu purta centura de siguranta.

Politistii Serviciului Rutier Mehedinti au stabilit ca accidentul s-a petrecut din cauza imprudentei soferului, care nu a adaptat viteza pe un drum cu serpentine.

×