x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Relaţiile dintre VISE şi starea de SĂNĂTATE

Relaţiile dintre VISE şi starea de SĂNĂTATE

19 Oct 2013   •   10:01
Relaţiile dintre VISE şi starea de SĂNĂTATE

Visele pot reprezenta indicii importante în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor, visele violente putând fi un semn precoce al dezvoltării unor afecţiuni ale creierului, cum ar fi Alzheimer, potrivit cercetătorilor britanici.

Analiza viselor a reprezentant mereu pentru oamenii de ştiinţă un subiect fascinant. Aceştia au ajuns la concluzia că visele pot transmite indicii valoroase în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor şi chiar pot transmite semne ale unor boli, înainte ca simptomele specifice să apară, informează dailymail.co.uk.

Medicamentele betablocante în tratamentul hipertensiunii arteriale pot determina aceste vise "urâte". Experţii cred că aceste medicamente pot modifica indirect echilibrul anumitor substanţe chimice din creier, care produc coşmaruri.

Coşmarurile pot fi conectate însă şi cu problemele cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane. În urma cercetării, s-a constatat că riscul de a avea coşmaruri este de trei ori mai mare în rândul persoanelor care au bătăi neregulate ale inimii, în timp ce riscul creşte cu până la şapte ori în rândul persoanelor care acuză dureri în piept. Acest lucru se întâmplă pentru că persoanele care au probleme cardiace sunt mai predispuse în a avea probleme respiratorii, care duc la scăderea nivelului de oxigen din creier.

De asemenea, coşmarurile pot fi un avertisment pentru dezvoltarea migrenelor. Durerile de cap pot apărea în timpul nopţii şi, potrivit unui studiu realizat pe 37 de pacienţi, acestea sunt urmate de coşmaruri, care implică furie şi agresivitate. O teorie în acest sens este aceea că durerile de cap provoacă schimbări la nivelul creierului.

Citeste mai departe

×
Subiecte în articol: visele si sanatatea