x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Relaţiile sexuale săptămânale, după împlinirea vârstei de 50 de ani, pot ajuta la menţinerea memoriei

Relaţiile sexuale săptămânale, după împlinirea vârstei de 50 de ani, pot ajuta la menţinerea memoriei

22 Iun 2017   •   22:40
 Relaţiile sexuale săptămânale, după împlinirea vârstei de 50 de ani, pot ajuta la menţinerea memoriei

După cuvinte încrucişate sau sudoku, un nou studiu britanic afirmă că o activitate sexuală regulată, după vârsta de 50 de ani, permite menţinerea performanţelor creierului, relatează AFP. 

Cercetătorii, care şi-au publicat concluziile în revista americană Journals of Gerontology, au discutat cu 28 de bărbaţi 45 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 83 de ani despre frecvenţa raporturilor lor sexuale şi le-au măsurat capacităţile cognitive. 

Persoanele care au afirmat că au activitate sexuală cel puţin o dată pe săptămână sunt şi cele care au dat dovadă de cea mai mare fluenţă în exprimare şi cea mai bună capacitate de a-şi reprezenta în spaţiu mediul în care trăiesc. 

"Este posibil ca o creştere a frecvenţei activităţii sexuale să corespundă ameliorării performanţelor intelectuale", afirmă autori studiului desfăşurat în comun de universităţile Oxford şi Coventry. 

"Oamenilor nu le place să-şi imagineze că persoanele în vârstă pot avea relaţii sexuale", afirmă într-un comunicat Hayley Wright, care a condus această cercetare pentru universitatea din Coventry. 

"Dar trebuie să punem capăt acestei percepţii şi să examinăm impactul social pe care îl poate avea activitatea sexuală pentru persoanele de şi peste 50 de ani ", a apreciat el. 

Cercetătorii îşi vor continua studiul pentru a găsi o explicaţie biologică pentru descoperirea lor. Ei vor să analizeze influenţa pe care o pot avea anumite substanţe chimice, în special dopamina şi oxitocina, asupra legăturii dintre activitatea sexuală şi funcţionarea creierului. 

"Rezultatele au implicaţii importante asupra menţinerii relaţiilor intime de-a lungul întregii vieţi", a conchis Hayley Wright.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: relatii sexuale memorie