x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ridicaţi-vă din fotolii! Inactivitatea omoară la fel de mulţi oameni ca fumatul (STUDIU)

Ridicaţi-vă din fotolii! Inactivitatea omoară la fel de mulţi oameni ca fumatul (STUDIU)

18 Iul 2012   •   14:11
Ridicaţi-vă din fotolii! Inactivitatea omoară la fel de mulţi oameni ca fumatul (STUDIU)

Un studiu recent citat de BBC arata ca inactivitatea si fumatul se aseamana deoarece amandoua cauzeaza la nivel global un numar similar de decese.

O treime din populatia adulta a lumii nu are suficienta activitate fizica, ceea ce duce la un numar ingrijorator de decese cauzate de sedentarism.

Cercetatorii avertizeaza ca situatia este foarte grava si sedentarismul ar trebui tratat ca o pandemie. Activitatea fizica intareste oasele si este o arma puternica impotriva stresului, anxietatii si depresiei. Cercetatorii sugereaza insa o atentie mai mare asupra pericolelor inactivitatii decat asupra beneficiilor miscarii fizice.

Studiul a fost realizat de o echipa formata din 33 de cercetatori. Acestia sustin ca autoritatile trebuie sa intervina si sa creeze spatii convenabile si accesibile pentru exercitiile fizice. Oamenii care locuiesc in tari dezvoltate si care au venituri mari sunt cei mai inactivi din lume, potrivit studiului.

Desi nu toate tarile sunt la fel din perspectiva activitatii fizice, fiecare avand o anumita traditie si cultura a miscarii fizice, cercetatorii sustin concluzia finala a studiului avertizand ca inactivitatea este fatala, la fel ca fumatul.

×
Subiecte în articol: activitate decese sedentarism inactivitate