x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Risc de cancer în cutiile de cereale!

Risc de cancer în cutiile de cereale!

08 Mar 2011   •   15:18
Risc de cancer în cutiile de cereale!
155366-eatmecrunchy-cereal-bowl-2.jpgDoi dintre marii producători bitanici de cereale au stopat ambalarea în cutii de carton reciclat, urmare a rezultatelor studiului efectuat de un institut elveţian, conform căruia uleiurile minerale din hârtia tipografică reciclată şi utilizată pentru cutii pătrund în alimente.

 

Un specialist al Laboratorului pentru Siguranţa Alimentelor din Zurich, doctorul Koni Grob, a afirmat, potrivit cotidianului britanic Daily Telegraph, că uleiurile minerale pot provoca afecţiuni ale organelor interne sau chiar cancer, chiar dacă a subliniat că, în doze mici, produsele ambalate în cutii de carton reciclat nu sunt dăunătoare.

 

Problemele de acest gen s-ar putea extinde şi la producătorii de orez sau paste făinoase care utilizează acest gen de ambalaj. Studiul elveţian a luat în calcul 119 produse de acest gen, comercializate în lanţurile europene de hiper şi supermarketuri.

 

Conform specialistului elveţian, doar 30 dintre cele 119 produse studiate s-au încadrat în limitele de toxicitate admise. Pentru celelalte 89, limita a fost depăşită, iar în zece cazuri nivelul de toxicitate a fost “extrem de ridicat”.

×
Subiecte în articol: cancer cereale