x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Riscul de apariţie a autismului, direct proporţional cu mărimea creierului

Riscul de apariţie a autismului, direct proporţional cu mărimea creierului

10 Mai 2011   •   19:39
Riscul de apariţie a autismului, direct proporţional cu mărimea creierului

164716-autism.jpgConform unui ultim studiu efectuat de cercetătorii americani, publicat de Wall Street Journal, copiii cu autism au creierul mai mare decât cei feriţi de această afecţiune, iar diferenţele pot fi sesizate încă dinaintea împlinirii vârstei de doi ani.

 

Studiul realizat de specialiştii de la North Carolina University a început în 2008 şi a avut ca subiect 97 de copii în vârstă de doi ani, 59 suferind de autism şi 38 sănătoşi. S-a constatat că suferinzii de această boală avea creierul cu 10% mai mare decât ceilalţi, însă nu se ştie deocamdată dacă autismul declanşează dezvoltarea diferită a creierului sau creşterea în volum a creierului conduce la instalarea bolii.

 

Ulterior, când copiii au împlinit cinci ani, s-a observat că autiştii, care aveau creierul mărit în urmă cu trei ani, aveau în continuare un avans faţă de copii sănătoşi în ceea ce priveşte dimensiunile creierului, însă viteza de dezvoltare a acestuia nu a fost mai mare decât în cazul subiecţilor sănătoşi.

 

Majoritatea cercetărilor efectuate până în prezent indicau faptul că autismul este depistat după împlinirea vârstei de trei ani, chiar dacă au existat studii care au indicat că dezvoltarea accelerată a creierului începe după un an de viaţă.

×
Subiecte în articol: studiu creier autism