x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Românii trebuie să consume produse bio româneşti

Românii trebuie să consume produse bio româneşti

de Carmen Anghel    |    04 Sep 2013   •   15:16
Românii trebuie să consume produse bio româneşti

“Cumpăraţi şi consumaţi produse româneşti”a fost îndemnul ministrului agriculturii  Daniel Constantin şi a celorlalţi participanţi la conferinţa de presă ocazionată de o premieră în România: produsele bio româneşti vor fi promovate şi comercializate în magazinele unui retailer important.

Asociaţia Bio România a realizat acest foarte important parteneriat, ceea ce le va permite producătorilor din agricultura bio să îşi facă loc pe o piaţă unde, de obicei, întâlneau piedici. Iar din ianuarie, producătorii bio ar putea aplica o cotă TVA astfel încât preţurile să scadă cu până la 20 la sută.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale susţine iniţiativele bio-agricultorilor, dovadă şi  prelungirea până la 31 august a  termenului de înregistrare a operatorilor în agricultura ecologică.
"La solicitarea Bio România am prelungit, până la 31 august, termenul de înregistrare a operatorilor şi vreau să vă spun că a fost un succes şi că în acest an avem cam acelaşi număr de operatori ca şi anul trecut, în jur de 15.000 de operatori care sunt în agricultura ecologică", a spus ministrul Daniel Constantin.

Ministrul a mai a spus că începând de mâine se vor face plăţi în avans pentru beneficiarii Axei 2 -din PNDR-, acolo unde există pe pachetul 5 şi beneficiarii de agricultură ecologică.
“Începând de mâine, 75% din cât ar trebui să primească fiecare fermier pe toată Axa 2, primesc mult mai devreme tocmai pentru a veni în sprijinul lor şi a-ai ajuta în campania din această toamnă. Sunt 300 de milioane de euro care au fost identificaţi şi care vor fi plătiţi”, a mai spus ministrul agriculturii.

Produsele biuo nu reprezintă un moft ci o necesitate, populaţia României având nevoie de alimente sănătoase pentru a nu mai fi “cel mai bolnav popor din Europa” după cum a spus doctorul nutriţionist Pavel Chirilă. Conferinţa de presă s-a ţinut la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, acolo unde, la fiecare sfârşit de săptămână se ţine un târg cu produse bio.


×