x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Rosul unghiilor, un obicei foarte periculos. Ce spun psihologii despre cei care au acest "viciu"

Rosul unghiilor, un obicei foarte periculos. Ce spun psihologii despre cei care au acest "viciu"

06 Noi 2012   •   15:55
Rosul unghiilor, un obicei foarte periculos. Ce spun psihologii despre cei care au acest "viciu"

Milioane de oameni din întreaga lume au obiceiul de a-şi roade unghiile, un gest care, potrivit psihologilor poate avea la bază afecţiuni mentale periculoase, scrie Daily Mail.

Potrivit experţilor, rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu foarte periculos, fiind mai greu de renunţat la el decât fumatul. Medicii au privit mai cu atenţie acest obicei şi se gândesc serios să-i schimbe încadrarea de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă.

Mai mult de ataât, rosul unghiilor s-ar putea asemăna cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun experţii medicali.

"La fel cum procedeaza pacientii care se trag de par sau isi cauzeaza rani pe suprafata pielii, gesturi automutilante, cei care isi rod unghiile pot ajunge sa fie incadrati in aceeasi categorie cu persoanele care sufera de instabilitate mentala, dar asta intr-o categorie foarte restransa de pacienti", a explicat medicul Carol Mathews, psihiatru la Universitatea din Calofornia, conform NBC News.

Un leac mai neconvenţional pentru a putea renunţa la rosul unghiilor este aplicarea pe unghii de zeamă de lămâie sau sos iute, dar şi împăturirea unghiilor în bandaje.

×
Subiecte în articol: tulburare psihică rosul unghiilor viciu