x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sabotii din plastic, interzisi in spitale

Sabotii din plastic, interzisi in spitale

de Steluta Indrei    |    15 Sep 2011   •   17:37

Dupa Suedia si Austria, autoritatile sanitare din Marea Britanie au decis sa interzica purtarea sabotilor din plastic in spitale din motive sanitare si de securitate.

Confortabili, usori si in culori vesele, sabotii din plastic sunt preferati de medici, asistente si infirmiere din spitalele din lumea intreaga. In unele tari insa au fost interzisi. Personalul medical din Statele Unite, Canada, Suedia, Austria si ,recent, din Marea Britanie nu mai au voie sa poarte incaltaminte din plastic in spitale din motive de siguranta. Potrivit autoritatilor sanitare, papucii si sabotii din plastic nu sunt suficient de solizi pentru a proteja piciorul de instrumentele medicale ascutite precum acele, foarfecele, pensele sau chiar bisturiul.

Aceasta decizie a provocat nemultumirea asistentelor medicale din Marea Britanie, care spun ca sabotii din plastic sunt ideali in timpul garzilor obositoare din spitale, cand sunt obligate sa stea ore intregi in picioare si sa marsaluiasca de la un pacient la altul. In plus, sabotii din plastic pot fi curatati cu usurinta de petele de sange care sunt inevitabile in spital, sustin asistentele medicale.

Argumentele au fost ascultate de autoritatile sanitare, totusi ele pun pe primul plan securitatea personalului medical.

×