x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sanctiuni sau ridicarea autorizatiei in cazul spitalelor care nu asigura calitatea serviciilor medicale

Sanctiuni sau ridicarea autorizatiei in cazul spitalelor care nu asigura calitatea serviciilor medicale

de Steluta Indrei    |    02 Aug 2011   •   16:18

Unitatile cu paturi, controlate de echipe ale Ministerului Sanatatii si ministerelor din reteaua proprie, care nu respecta masurile stabilite pentru asigurarea calitatii serviciilor medicale pot pierde autorizatia de functionare sau pot suporta sanctiuni.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost postat proiectul Ordonantei de Guvern referitor la stabilirea masurilor privind verificarea si controlul unitatilor sanitare cu paturi publice sau private. Proiectul prevede controlul mixt alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie. Pana acum, aceste controale erau efectuate doar de echipe ale Ministerului Sanatatii.

Potrivit acestui proiect, "masurile propuse in domeniul asistentei medicale, aprobate de ministrul Sanatatii, vor fi obligatorii pentru unitatile sanitare publice sau private controlate. Nerespectarea masurilor stabilite in privinta calitatii serviciilor de asistenta medicala poate duce la ridicarea autorizatiei de functionare a unitatii sanitare controlate sau aplicarea unor sanctiuni".

Proiectul de Ordonanta de Guvern se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii pana la data de 2 septembrie 2011.

×