x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Şapte exerciţii pentru o memorie bună

Şapte exerciţii pentru o memorie bună

de Magda Marincovici    |    15 Ian 2012   •   21:00
Şapte exerciţii pentru o memorie bună

Uitati numele colegilor de birou, cheile sau ochelarii. E clar: aveti probleme cu memoria. Iata 7 exercitii pentru a o memorie buna.

1. Jucati-va! Scrabble, sah, bridge, carti... Si daca nu aveti un parte­ner de joc, mai exista si cuvintele incrucisate.

2. Invatati! Intelesul corect al unor cuvinte. Sensul unor neologisme. O limba straina. Retineti numere de telefon noi, lis­ta de cumparaturi.

3. Dormiti! Pentru creier, noaptea este un sfetnic bun, in sensul ca in timpul somnului nocturn el isi claseaza informatiile colectate ziua. Daca pierdeti noptile, pierdeti si sansa ca creierul sa-si faca ordine in pri­vinta amintirilor.

4. Alimentatie echilibrata! Zilnic, oferiti-i creierului ceva ce ii place, respectiv peste, nuci, icre...

5. Alcool cu masura! In timp, alcoolul in exces provoaca leziuni ireversibile ale neuronilor. Asa se explica alterarea majora a me­moriei in cazul alcoolicilor.

6. Ve­ri­ficarea cunostintelor! Daca aveti timp, puteti sa va verificati cunostintele de astronomie, de logica, de ornitologie, de geo­gra­fie... Este un exercitiu excelent pentru protejarea memoriei.

7. Cititi! Activitate cerebrala excelenta, cititul pune la treaba neuronii, imbunatatind performantele capacitatii de memorare. Scoate la suprafata amintiri nebanuite, creeaza corelatii si mentine sprin­teneala generala a creierului.

×
Subiecte în articol: memorie