x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sfatul medicului. Cum ne ferim de acnee

Sfatul medicului. Cum ne ferim de acnee

de Magda Bucur    |    18 Noi 2015   •   23:00
Sfatul medicului. Cum ne ferim de acnee

Atunci când acneea nu este accentuată și ne confruntăm doar cu așa numitele puncte negre, există câteva măsuri pe care le puteți lua, înainte de a ajunge la medic, pentru tratament medicamentos.

Este recomandată spălarea feței, dar nu mai mult de două ori pe zi, cu un săpun cu ph neutru. Este bine să folosiți apă călduță și să nu frecați pielea. Dacă vreți să folosiți o loțiune de curățare, puteți lua de la farmacie un produs care să conțină peroxid de benzoil.

Renunțați la obiceiul de a scoate punctele negre cu unghiile, pentru că riscați să împingeți infecția în profunzime și crește riscul de a rămâne cu cicatrici. De evitat este și atingerea repetată a feței cu mâinile, chiar dacă vă spălați des.

Dacă vorbiți la telefon, încercați să nu vă atingeți fața cu aparatul. Dacă purtați ochelari, curățați-i regulat, pentru că adună sebum și celule de piele moarte, care în contact cu fața pot infecta porii. Dacă acneea este întinsă și în zona gâtului, umerilor sau pe spate, fiți atenți la îmbrăcăminte. Este bine să purtați haine mai largi și să evitați purtarea bentițelor, căciulilor strâmte sau eșarfelor. Lăsați pielea să respire. Dacă sunteți nevoiți să purtați astfel de accesorii, spălați-le des.

Dacă purtați produse de machiaj, asigurați-vă că le-ați îndepărtat temeinic, înainte de a merge la culcare. Folosiți doar produse necomedogene- care nu închid porii. Dacă aveți părul gras, nu îl lăsați pe față. Nu vă expuneți prea mult la razele soarelui, pentru că în acest caz pielea produce mai mult sebum.

dr. Luiza Panait, medic dermatolog


 


 

   

×
Subiecte în articol: acnee sfatul medicului