x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sindromul tacerii - Are 4 ani si inca nu a reusit sa spuna "mama"

Sindromul tacerii - Are 4 ani si inca nu a reusit sa spuna "mama"

de Carmen Preotesoiu    |    15 Iul 2006   •   00:00
Sindromul tacerii - Are 4 ani si inca nu a reusit sa spuna "mama"

Mircea are 4 ani. S-a nascut cu sindromul Down. O banala raceala pentru un copil normal la Mircea se transforma intr-o puternica infectie care ii pune viata in pericol. Singura sansa de imbunatatire a starii sale este un transplant in strainatate.

Zambeste. Se joaca. Adora animalele si iubeste compania celorlalti copii. Din pacate insa, Mircea nu poate sa le si impartaseasca dragostea prin cuvinte. Isi intinde bratele catre mami si tati, le prinde obrajii intre palme si-i saruta, soptindu-le la ureche "te-adaha", in limbajul ingerasilor "mami, te iubesc!". Parintii baietelului sunt acum vocea lui. In fiecare dimineata, ii privesc ochisorii mici si cateodata pierduti intr-o alta lume, indepartata, si isi spun cu mai mult curaj ca trebuie sa lupte pentru odorul lor. Au aflat de clinica din Kiev, Ucraina, locul in care se poate realiza un transplant de celule stern. Toata aceasta terapie din pacate costa enorm si trebuie platita la inceput… 40.000 de euro.

INCERCARE. Mircea nu poate sa alerge, este innebunit dupa inot. Intelege tot ce i se spune, deosebeste culorile, insa nu poate sa le denumeasca. Din pacate insa, de foarte multe ori s-a intamplat ca Mircea sa stea zile intregi prin spitale, la reanimare. Mama abia isi inghite lacrimile. Vrea sa plece la Kiev pentru a-i determina pe medici sa-l programeze pe Mircea la operatie cu speranta ca va putea strange intreaga suma. "Tot ce putem face este un credit. Obtinem doar 7.000 de euro. Acum am aflat de acest tratament cu celule stern. E o sansa pe care noi trebuie sa o dam. Vom incerca sa facem totul pentru copilasul nostru…"

Transplantul de celule stern va fi efectuat in 3 etape: la 4 ani, la 7 si la 13 ani. Cu toate aceastea, suma totala va trebui achitata inca de la inceput. Pentru cei care il pot ajuta pe Mircea ca intr-o zi sa poata alerga si sa scape de orele de chin petrecute pe patul de spital, pe numele Coada Anemarie Mihaela s-a deschis un cont la Raiffeisenbank, filiala Toporasi: in USD: RO17RZBR00000 60005011398; in euro: RO05RZBR 0000060006294924; in RON: RO82RZBR00000 60004007830.

×
Subiecte în articol: mircea pagina de suflete