x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Singurătatea scurtează viaţa (STUDIU)

Singurătatea scurtează viaţa (STUDIU)

19 Iun 2012   •   13:34
Singurătatea scurtează viaţa (STUDIU)

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California arata ca singuratatea poate scurta viata, scrie Daily Mail.

Din cauza singuratatii, riscul decesului persoanelor care au peste 60 de ani creste cu 10%. "Singuratatea este o sursa comuna de suferinta la persoanele in varsta. Am demonstrat ca este si un factor de risc pentru sanatatea precara, care poate duce la declin functional sau chiar deces", a spus medicul Carla Perissinotto.

La studiu, care a durat sase ani, au participat 1.604 persoane cu varsta medie de 71 de ani. Cercetatorii au analizat la persoanele in varsta relatia intre singuratate, riscul de declin functional si moarte. Participantii au fost intrebati daca se simt parasiti, izolati si daca le lipseste compania cuiva in viata lor. 43,2% dintre participanti au raspuns ca se simt singuri.

Studiul a aratat ca persoanele singure sunt expuse unui risc crescut de deces (22,8 %) comparativ cu persoanele care se bucurau de o prezenta constanta in vietile lor (14,2 %). De asemenea, persoanele care se simt izolate sunt inclinate sa reduca activitatile zilnice (24.8%).

Cercetatorii de la Universitatea din California cred ca rezultatele studiului ar putea avea implicatii importante asupra sanatatii publice.

×
Subiecte în articol: viata studiu batran singuratate