x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate ŞTEFANIA IOANA / Îngerul cu inima bolnavă

ŞTEFANIA IOANA / Îngerul cu inima bolnavă

de Andreea Sminchise    |    13 Feb 2009   •   00:00

Ştefania Ioana priveşte copiii din parc şi visează să alerge alături de ei. Apoi îşi priveşte mama şi în ochii ei vede lacrimi. Lacrimile Gianinei sunt de neputinţă. Tot ce şi-ar dori mai mult pe lume e să-şi poată vedea fetiţa zburdând fericită. Însă inima Ştefaniei nu are voie să bată prea tare.





Ştefania e un înger fără o aripă. Ca să înveţe să zboare are nevoie de noi



Gianina Huştenariu a avut o sarcină uşoară. Fără probleme şi monitorizată de medici aproape lunar. La 9 ianuarie 2007 a venit pe lume Ştefania, fetiţa mult aşteptată, iar Gianina şi soţul ei erau cei mai fericiţi părinţi. "Abia aşteptam să ne ţinem în braţe fetiţa", îşi aminteşte mama. Însă la câteva ore de la naştere micuţa a început să se învineţească la faţă. Atunci a început coşmarul.

La doar o zi după cezariană, cu dureri groaznice şi aproape târându-se, Gianina s-a dus să-şi vadă fetiţa. "Nu vă pot descrie în cuvinte ce am simţit în momentul când am văzut-o pentru prima oară. O bucurie imensă şi, în aceleaşi timp, o durere sfâşietoare! Abia puteam să-i ating degeţelele, avea peste tot numai furtunaşe, era înţepată, sărăcuţa, peste tot, chiar şi în cap...", povesteşte ea. Au trecut câteva săptămâni în care Gianina a stat lângă Ştefania şi a rugat-o continuu să fie puternică. Să lupte pentru viaţa ei. În fiecare zi îl ruga pe Dumnezeu să i-o mai lase o zi... şi încă o zi... Medicii i-au pus fetiţei un diagnostic interminabil – ventricul drept cu dublă cale de ieşire, d-transpoziţie de vase mari, atrezie pulmonară valvulară, hipoplazie de arteră pulmonară, defect septal atrial tip Ostium Secundum, defect septal ventricular tip Inelit, canal arterial persistent. Şi aproape toţi le spuneau părinţilor că e posibil ca micuţa lor să trăiască doar câteva ore sau zile.

MICUŢA LUPTĂTOARE
Ştefania n-a ascultat însă de pronosticurile medicale, ci de rugăminţile fierbinţi ale mamei ei. În câteva săptămâni s-a stabilizat, iar părinţii au început goana pe la spitale. "Un an de zile am mers la controale. Îi făceau doar analize la sânge, raze la plămâni şi saturaţie de oxigen, după care ne trimiteau acasă. Nimeni nu ne zicea nimic concret, ce se putea face pentru Ştefania. În acest an de zile am învăţat să n-am încredere în sistemul medical din România. Mulţi medici sunt minunaţi, dar nu au cu ce. Doar un singur medic a fost cinstit cu noi şi a recunoscut că malformaţia fetiţei noastre nu poate fi operată la noi în ţară. Atunci am început să căutăm un spital din străinătate, iar cineva ne-a făcut legătura cu un medic din Anglia. Din fericire, ne-a acceptat dosarul, cu toate că era deja foarte târziu pentru operaţia ajutătoare ce urma să-i fie făcută Ştefaniei", spune Gianina Huştenariu. Intervenţia chirurgicală, le-a spus medicul din Anglia, ar fi trebuit făcută la două luni de la naştere. Ştefania aproape împlinise un an.  

JUMĂTATE DE ZBOR
Operaţia în spitalul englez costa 9.500 de lire sterline. Gianina şi soţul ei s-au împrumutat la bănci pe ani mulţi. Au apelat la rude, prieteni şi cunoştinţe. Şi au reuşit în cele din urmă să strângă banii. La 21 februarie 2008, micuţa a intrat în operaţie. "A durat patru ore. A fost cumplit de greu pentru noi. Eu şi soţul meu stăteam fiecare retras în colţul lui de cameră, fără să vorbim nici un cuvânt, plângeam şi, în acelaşi timp, ne rugam Domnului să ne-o lase, să ne bucurăm de ea. Cu ajutorul lui Dumnezeu operaţia a avut succes", povesteşte Gianina.

Ştefania a împlinit 2 ani. Începe să vorbească, dar nu se poate juca precum ceilalţi copii. Nu poate să alerge, să sară, să danseze. Mai e nevoie de un pas. De încă o operaţie – cea decisivă. La 13 martie 2009, micuţa trebuie să ajungă din nou în Anglia, pentru un cateterism şi o programare pentru intervenţia chirurgicală. De data asta însă, părinţii nu mai au resurse. Au nevoie de 5.000 de lire sterline. Băncile nici nu mai vor să audă de împrumuturi. De vândut, nu au ce vinde. Cunoscuţii nu-i mai pot ajuta. Aşa că cer ajutorul străinilor. Oamenilor care nu îi ştiu nici pe ei, nici pe Ştefania, dar care ştiu ce înseamnă suferinţa, încercările, mărinimia, bunătatea.  

"Nimic nu mai are valoare acum, decât viaţa Ştefaniei. Pentru ea trăim şi numai pentru ea. Vom lupta până la capăt. Viaţa Ştefaniei depinde de o sumă de bani. Mică pentru unii, uriaşă pentru alţii, dar vitală pentru ea", îşi încheie Gianina strigătul de ajutor.

Donaţii

Pentru Ştefania Ioana puteţi face o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile deschise la BRD, sucursala Vaslui, pe numele Gianina Huştenariu:

Cont EURO: RO 90 BRDE 380 SV 19015403800
Cont RON: RO 04 BRDE 380 SV 16646443800
Cod SWIFT: BRDEROBU

Pentru mai multe informaţii despre acest caz, familia poate fi contactată la la telefon 0748.777.663.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete gianina