x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu: Consumul de prune uscate reduce riscul de cancer de colon

Studiu: Consumul de prune uscate reduce riscul de cancer de colon

30 Sep 2015   •   21:11
Studiu: Consumul de prune uscate reduce riscul de cancer de colon

Cancerul de colon este una dintre cele mai răspândite boli terminale din lume. În Europa aproximativ 700.000 de oameni mor în fiecare an din această cauză, iar în România peste 8.000 de pacienți sunt depistați anual cu ”boala intestinului leneș”. Un studiu realizat de cercetătorii de la Texas A&M University arată că o dietă bogată în prune uscate poate reduce riscul apariției acestei boli. Explicația vine din faptul că prunele cresc retenția microbiotei, sau a bacteriilor ”bune”, ”autohtone” care trăiesc la nivelul intestinului gros și care scad riscul apariției polipilor care mai târziu pot duce la cancer.

Potrivit dr. Nancy Turner, autoarea studiului, există miliarde de bacterii în tractul intestinal, dintre care numai aproximativ 400 de specii au fost identificate. Atunci când apar modificări la nivelul microbiotei, pot apărea inflamații, care în timp, duc la cancer de colon.

Prunele uscate conțin fenoli, care au diferite efecte asupra organismului uman, printre care și acțiunea ca antioxidanți ce neutralizează efectele radicalilor liberi.

×
Subiecte în articol: cancer prune uscate