x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu - Incontinenţa urinară poate fi combătută prin DANS!

Studiu - Incontinenţa urinară poate fi combătută prin DANS!

21 Mar 2014   •   14:04
Studiu - Incontinenţa urinară poate fi combătută prin DANS!

Pentru a lupta împotriva incontinenţei urinare, exerciţiile de întărire a muşchilor planşeului pelvian (perineu) pot fi completate cu succes de mişcări de dans, scrie passionsante.be.

Dacă perineul este slăbit, pot apărea scăpări de urină, ca în cazul tusei, al strănutului sau al unui efort fizic. Pentru prevenirea incontinenţei urinare se recomandă întărirea muşchilor aflaţi în zona perineului. O echipă de la Universitatea din Montreal (Canada) a completat exerciţiile fizice cu mişcări de dans, ritmate de un joc video. Rezultatele au fost pozitive, participantele (testul implicând doar femei) constatând o scădere a scăpărilor urinare zilnice. Niciuna din participante nu a abandonat testul pe parcurs.

"Perseverenţa este un element cheie al reuşitei. Cu cât se practică mai mult dansul, cu atât muşchii planşeului pelvian se întăresc mai mult. Pentru noi provocarea a fost să le încurajăm pe femei să vină săptămânal şi am înţeles repede că dansul este o plăcere de care nu vor să se lipsească. Nu este neglijabil nici aspectul de socializare: s-au distrat bine împreună", a spus una din coordonatoarele studiului.

×
Subiecte în articol: incontinenta urinara