x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Suflete - In numele fiului

Suflete - In numele fiului

de Adriana Oprea-Popescu    |    09 Dec 2006   •   00:00
Suflete - In numele fiului

A fost ultimul care a aflat ca sufera de leucemie. Stiau toti prietenii, vecinii si colegii de clasa. Lui nu s-au indurat sa-i spuna... Cum sa-ti privesti copilul de 15 ani in ochi si sa-i spui, fara ca vocea sa-ti tremure, fara sa razbata din ea teama sau disperarea: "sufletelul meu, ai cancer"?

In numele fiului
A fost ultimul care a aflat ca sufera de leucemie. Stiau toti prietenii, vecinii si colegii de clasa. Lui nu s-au indurat sa-i spuna... Cum sa-ti privesti copilul de 15 ani in ochi si sa-i spui, fara ca vocea sa-ti tremure, fara sa razbata din ea teama sau disperarea: "sufletelul meu, ai cancer"?

Fiecare parinte de pe lumea asta care-si iubeste copilul ii marturiseste ca si-ar da si viata pentru el. Dar daca uneori nici macar acest sacrificiu suprem nu e de ajuns pentru a-l salva?

LIGA. Radu Andrei are 15 ani si este elev in clasa a IX-a la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Targoviste. Nu viseaza sa ajunga contabil, e indragostit de calculator si de fotbal, in egala masura. Tine cu Dinamo si visa, pe cand era inca un pusti, sa marcheze goluri in "groapa" din Stefan cel Mare. Dar a renuntat la vis, constient fiind ca nu tuturor le e dat sa-l implineasca. S-a resemnat si-a plecat in viata pe alt drum.

Ultima mare bucurie a lui Radu a fost cand a primit legitimatia de membru in Liga Crestin Ortodoxa, o organizatie infiintata de un preot din Targoviste. In fiecare joi, cei din Liga se intalnesc la biserica, au actiuni si planuiesc excursii la manastiri. La inceputul toamnei, Radu si ceilalti tineri din Liga au lipit afise la intrarea in blocuri, pentru sectantii care vin sa faca prozelitism: "Nu ne mai bateti la usa. Suntem crestin-ortodocsi".

BOALA. Acum o luna s-a imbolnavit. "O gripa rebela, povesteste tatal lui Radu. Dar temperatura nu ceda la antibiotice, avea splina si ficatul marite. I-am facut mai multe investigatii, analize ale sangelui si asa am descoperit ca are leucemie acuta mieloblastica."

La 20 octombrie, baiatul s-a internat la Fundeni, pentru prima cura de chimioterapie. O luna mai tarziu a urmat a doua. Nu stia cat e de grav, ii spusesera doar ca are o anemie severa, care necesita tratament de lunga durata... Si-n tot acest timp, prietenii lui din Targoviste se mobilizasera pentru a strange banii necesari transplantului de maduva. Sora lui, mai mare cu 5 ani, ii facuse deja o pagina pe Internet, prin care cer oamenilor din intreaga lume ajutorul pentru a-si salva fratele...

SACRIFICIU. Tatal lui Radu a lucrat 20 de ani la o fabrica de armament. In 2000 a fost disponibilizat prin ordonanta, iar astazi e mecanic de intretinere intr-un centru social pentru copii cu nevoi. E singurul care aduce bani in casa. Sotia lui a intrat in somaj acum 3 ani si, pentru a-si tine fata cea mare la facultate in Bucuresti, plecase sa munceasca in Italia ca menajera. A adus-o acasa boala lui Radu. Sotul i-a dat vestea prin telefon, plangand. "Vino acasa, ca e rau cu baiatul..." Si mama a venit, iar de doua luni e internata la Fundeni cu el. Ca orice parinte care-si iubeste copilul, si-ar da si viata ca sa o salveze pe a lui. Si o doare sufletul de mama cand stie ca nici macar acest sacrificiu suprem nu ar fi de ajuns acum...

AJUTATI-L
Radu are nevoie de 120.000 de euro pentru a o operatie de trasplant intr-o clinica din Israel. Pana acum, prietenii si colegii lui n-au reusit sa adune decat 30.000 de euro. Fiecare suma de bani, oricat de mica, inseamna pentru acest copil un pas inainte in lupta pentru viata. Ajuta-l sa traiasca si doneaza pentru el in conturile deschise la RAIFFEISEN BANK, sucursala Targoviste, pe numele tatalui, Cirstea Victor:
  • EURO: RO 18 RZBR 0000060008461476
  • LEI: RO 13 RZBR 0000060008461469
  • COD SWIFT: RZBRROBU
    Mai multe informatii puteti obtine la: 0726.161.959
  • ×
    Subiecte în articol: radu pagina de suflete