x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Talpa piciorului poate spune ce organe sunt în suferinţă

Talpa piciorului poate spune ce organe sunt în suferinţă

de Florin Condurateanu    |    04 Mar 2019   •   20:50
Talpa piciorului poate spune ce organe sunt în suferinţă

Există unele terapii neconvenţionale din setul de tratamente alternative, recomandate de naturişti, şi este necesar să fie explicate populaţiei, care doar a auzit câte ceva prin telefonul fără fir. Astăzi, câteva cuvinte despre reflexoterapie şi acupunctură.

 

Reflexoterapia are o vechime de 4.000-5.000 de ani în China, dar ea a fost practicată şi în Egipt. Această metodă de tratament susţine că pe talpa picioarelor există o serie de puncte, care corespund tuturor organelor corpului. Reflexoterapia constă în presiunea pe aceste puncte, operaţie făcută de un terapeut instruit în acest domeniu. Apăsarea pe punctele de reflexoterapie de pe talpa piciorului se face cu o anume tărie şi prin rotirea degetului de presare de la mâini, mişcarea seamănând cu fixarea unei piuneze. Şedinţa de reflexoterapie porneşte cu încălzirea zonei şi apăsarea pe punctul corespunzător rinichilor. Aceştia sunt consideraţi de medicina chineză ca fiind cei mai generoşi în a-şi ceda energia spre alte organe, de altfel terapeuţii chinezi numesc rinichii „fântâna vieţii”. Reflexoterapia recomandă şi mersul desculţ: neregularităţile solului vor presa punctele din talpă corespunzătoare organelor. Se insistă pe punctele din talpă corespondente organelor care sunt în suferinţă la pacientul respectiv.

 

Folosită de mii şi mii de ani în China, acupunctura a fost îmbrăţişată şi pe alte continente. Deblocarea curgerii energiei necesare organismului se face prin o serie de ace puse pe diferite meridiane energetice prezente în ştiinţa acupuncturii, meridiane unde s-a împotmolit circulaţia energiei cu semne de suferinţă şi boală. Acupunctura s-a diversificat în timp. De exemplu, există terapii în care se transmite aroma din combustia unor plante amplasate în ac. Metodele acupuncturii din China propun şi aplicarea acelor pe ureche. Lobul urechii are forma şi arhitectura asemănătoare fătului din burta mamei, dar ca imagine răsturnată. Punctele de pe lobul urechii au comunicare energetică cu organe ale omului şi în aceste puncte se plasează acele. Terapeuţii din China au lansat şi metoda de diagnostic citind în irisul ochilor.

 

Dechizătorul de drum în acupunctură, doctorul Florin Brătilă, a făcut o demonstraţie a eficienţei acupuncturii pe un stadion din Indonezia. Fiind medicul naţionalelor de fotbal ale României, doctorul Brătilă a intervenit rapid în leşinul unui jucător lovit de minge în plex, i-a aplicat ace pe cap şi l-a readus la viaţă sub privirile uimite ale tribunelor.

 

×