x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Taxa pe fast food, amânată

Taxa pe fast food, amânată

de Magda Colgiu    |    17 Apr 2011   •   12:43

Introducerea taxei pe fast food a fost amanata, deoarece e un proiect inoportun in acest moment, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o emisiune de televiziune.

"Nu este un proiect pe care sa il consider oportun in acest moment. Nu suntem pregatiti pentru o asemenea taxa. A fost o dezbatare publica foarte buna pe acest subiect", a spus ministrul Cseke Attila.

El a precizat ca Ministerul Sanatatii nu a avut un proiect in acest sens, ideea privind taxa pe fast food aparand intr-o conferinta de presa, ca solutie la creşterea sumelor la bugetul de stat.

"Nu a fost o propunere, nu am prezentat-o ca proiect, ci numai o idee intr-o conferinta de presa. Am vorbit despre experienta altor state, dar la noi este foarte greu de implementat", a mai spus ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii intentiona sa introduca taxa pe fast food pentru sustinerea programelor nationale de sanatate. Cseke Attila afirma in februarie 2010, ca reactiile externe in cazul introducerii taxei pe fast food au fost bune şi preciza ca specialiştii lucreaza la actul normativ.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel declara atunci ca lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate şi bauturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma şi apa minerala.

Patronatele atentionau insa ca introducerea taxei pe fast food ar putea duce la creşterea pretului alimentelor in medie cu peste 20%, dar şi la disponibilizarea a 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara.

×