x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ai telefon mobil? Află cum îţi afectează creierul şi metabolismul radiaţiile telefonului mobil

Ai telefon mobil? Află cum îţi afectează creierul şi metabolismul radiaţiile telefonului mobil

03 Dec 2012   •   15:47
Ai telefon mobil? Află cum îţi afectează creierul şi metabolismul radiaţiile telefonului mobil
Sursa foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ/AFP

 Cine se poate lipsi in zilele noastre de telefonul mobil? Il tinem in permanenta la indeamna pentru a putea fi gasiti de oricine in caz de nevoie. Dar stiai ca telefonul mobil iti poate afecta activitatea cerebrala si metabolismul?
Studii recente arata ca o convorbire telefonica de 50 de minute a afectat metabolizarea glucozei in regiunea creierului ce a stat langa antena telefonului mobil. Pentru a elimina acest efect este suficient sa folosim casti sau hands free si astfel evitam contactul direct alt telefonului cu capul. Studii anterioare arata ca o distanta de 30 de cm este suficienta pentru a ne feri radiatiile telefonului mobil.
Este adevarat ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Chiar daca efectele telefoanelor mobilelor nu sunt clare sau demonstrate 100% poti sa te aperi de radiatiile lor urmand cateva sfaturi foarte simple. 
1. Tine-ti telefonu la distanta de cap sau de corp pe cat posibil. Cand dormi, tine-l la cel putin 40 de centimetri de tine si in niciun caz nu sub perna.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: telefon mobil radiatii mobil