x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Terapii de recuperare după stres şi efort

Terapii de recuperare după stres şi efort

18 Feb 2020   •   18:50
Terapii de recuperare după stres şi efort

Dacă simţi nevoia să te recuperezi după un efort prelungit, după activităţi solicitante sau după stres, orice spa oferă proceduri neinvazive, relaxante, extrem de plăcute. Toate ajută la detensionarea muşchilor şi ligamentelor, la stimularea circulaţiei, şi aduc o stare de bine.

 

Duşul subacval este un masaj de drenare subacvatic, cu efect tonifiant și relaxant. Secretul constă în folosirea jetului puternic de apă, tehnica fiind dublată de măiestria terapeutului. Acțiunea revigorantă a apei alungă durerile musculare și stimulează circulația, energizând organismul.

O terapie care scade riscul de accidente musculare sau de ligamente se numeşte Deep Tissue Masage. Este un masaj profund, destinat cu precădere sportivilor şi celor care fac eforturi fizice de anvergură. Relaxează musculatura și optimizează capacitatea de mișcare. Poate fi considerat un tratament preventiv, cu manevre și tehnici speciale, care asigură un tonus optim organismului, fiindcă eliberează tensiunile musculare și alungă contracturile.

Fitness Bamboo Massage este un alt tip de masaj, care eliberează orice tensiune musculară cu ajutorul bețelor de bambus. Acest ritual însumează efectele benefice ale masajului de drenaj limfatic cu ale celui de relaxare.

Pentru tratarea contracturilor dureroase, recuperare după efort sau accident uşor, se recomandă Hot Stone Deep Tissue Massage. Se folosesc pietre vulcanice încălzite, care sunt aplicate în zonele tensionate. Acestea ajută la relaxarea musculară şi stimulează circulaţia sangvină în zonele aplicate.

 

Masaj contra durerii

Există şi masaje terapeutice adresate celor cu dureri cronice - cervicale, lombare, cauzate de afecţiuni ale coloanei vertebrale sau de postură deficitară. Sunt bune şi pentru recuperare post-traumatică. Masajul îmbunătăţeşte circulaţia, relaxează, alungă durerea şi grăbeşte vindecarea, ducând rapid la recuperare şi readaptare la sarcinile cotidiene. O astfel de terapie durează o jumătate de oră.

 

Masajul thailandez tradiţional combină acupresura cu principiile ayurvedice indiene şi cu posturi de yoga asistate. E destinat reechilibrării energiilor corpului - şi e înscris în patrimoniul UNESCO.

×
Subiecte în articol: masaj thailandez