x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Test de sânge care poate stabili tendinţele suicidale

Test de sânge care poate stabili tendinţele suicidale

07 Mar 2013   •   10:07
Test de sânge care poate stabili tendinţele suicidale
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images
O echipă de cercetători australieni pune la punct un test de sânge cu ajutorul căruia se va determina concentraţia unui neurotransmiţător legat de tendinţele de sinucidere. Medicii ar avea rezultatul testului în 24-48 de ore, scrie 20minutes.ch.
 
Tendinţele suicidare ar putea fi legate de prezenţa unei inflamaţii a creierului, care ar duce la producerea în exces a unui compus organic, acidul quinoleic. Această substanţă neurotoxică este implicată în procesele degenerative ale creierului cum ar fi în cazul bolii Alzheimer. 
 
Potrivit studiului publicat în revista Neuropsychopharmacology, persoanele cu tendinţe suicidare au un nivel mai ridicat al acidului quinoleic decât ceilalţi. Oamenii de ştiinţă australieni de la Universitatea New South Wales vor să pună la punct un test care să arate dacă o persoană are tendinţe de sinucidere sau nu. 
 
'Cunoaştem acum mecanismul şi substanţa implicate, prin urmare va trebui să găsim un mijloc simplu de testare', a spus dr Gilles Guillemin, cercetător în cadrul proiectului. Testul va fi atunci un instrument de diagnosticare pentru medicii care vor să evalueze starea mentală a unui pacient depresiv. 
 
Numai testul sanguin nu va fi suficient pentru stabilirea unui diagnostic, ci va servi la confirmarea unui diagnostic prestabilit. 'Tendinţa de sinucidere este greu de prevăzut. Un test de sânge ar fi interesant, dar probabil prea puţin util ca indicator specific pentru că există mulţi factori care influenţează comportamentul suicidar', arată Bob Goldney, profesor de psihiatrie la Universitatea din Adelaide. 

×
Subiecte în articol: test de sange sinucidere