x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ții telefonul în buzunar? Iată de ce ar trebui să renunți la acest obicei chiar acum

Ții telefonul în buzunar? Iată de ce ar trebui să renunți la acest obicei chiar acum

12 Ian 2016   •   15:57
Ții telefonul în buzunar? Iată de ce ar trebui să renunți la acest obicei chiar acum

În ciuda faptului că au fost proiectate să încapă perfect în buzunar, telefoanele mobile ar trebui să fie ținute în geantă.

Ultimele cercetări au arătat că ținând telefonul aproape de piele, vă expuneți radiațiilor și riscați să dezvoltați diferite tumori.

Dr. Devra Davis a demarat această cercetare după ce a observat că tot mai multe femei au obiceiul de a-și ține telefonul în sutien. În timpul unei prelegeri la Institutul Național al Sănătății din Australia, medicul a atras atenția asupra faptului că riscurile sunt evidențiate și în manualele de utilizare ale smartphone-urilor:

„Limitele de expunere la radiații prevăzute de FCC pot fi încălcate atunci când telefonul este pozițional la mai puțin de 15 milimetri de corp, spre exemplu, atunci când țineți iPhone-ul în buzunar”.

Dr. Joseph Mercola, un alt specialist, a precizat pe site-ul personal: „Indiferent de zona expusă constant la radiațiile emise de telefon, există un potențial pericol, totuși anumite părți ale corpului sunt mult mai vulnerabile decât altele”.

„De exemplu, un studiu publicat în 2009 a demonstrat zona pelviană are de suferit, dacă telefonul este ținut în zona șoldurilor.”

Potrivit metro.co.uk, există dovezi științifice că radiațiile afectează ADN-ul și fertilitatea masculină.
 

×
Subiecte în articol: telefon radiatii telefon radiatii