x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Top 3 alimente pe care le poți mânca fără teama că te îngrași

Top 3 alimente pe care le poți mânca fără teama că te îngrași

06 Feb 2020   •   18:50
Top 3 alimente pe care le poți mânca fără teama că te îngrași
Sursa foto: serezniy/Getty Images/iStockphoto

Da, există și așa ceva, alimente pe care le puteți mânca fără niciun stres că vă îngrășați.  Sunt prima alegere atunci când simțiți nevoia unei mese neplanificate, când vă lăsați de fumat, vă vine să mâncați pe fond de supărare și stres sau dacă ați ajuns înainte de culcare și vă roade stomacul de foame.

Și, mai tare de atât, toate alimentele de mai jos sunt extraordinare pentru sănătate. Surse nemaipomenite de nutrienți și antioxidanți, deci nu doar că vă ajută să nu vă îngrășați dar îi dau organismului elementele necesare pentru a fi viguros și sănătos. Da, ați citit bine, nu aveți absolut nicio restricție în cazul acestor alimente. Iată-le:

 

1. Fructele roșii

Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.

Plus că antioxidanții sunt acele elemente care combat îmbătrânirea, fiindcă aceasta este rezultatul proceselor de oxidare din organism. Sărace în calorii dar foarte bogate în nutrienți, fructele roșii, din seria fructelor de pădure, inclusiv afine și coacăze, dar și căpșuni sau rodii, e bine să fie mâncate cât mai des.

 

2. Legumele

Nu au absolut nicio contraindicație la combinarea cu alte alimente. Pot fi mâncate oricând ba chiar e indicat să le includeți cât de des puteți în dieta voastră. Mai ales pe cele verzi dar și roșiile sunt foarte bogate în licopen, un antioxidant foarte puternic. Broccoli, de exemplu, este foarte indicat în curele de slăbire pentru că organismul consumă mai multă energie ca să-l descompună decât aportul său caloric. 

 

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×