x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate “Trăim Sănătos”, la a 2-a ediţie

“Trăim Sănătos”, la a 2-a ediţie

10 Mar 2013   •   17:44
“Trăim Sănătos”, la a 2-a ediţie
Sursa foto: SharpShooterS.ro
Fundaţia Wings: Programul de combatere a obezităţii se adresează copiilor între 6 şi 14 ani
Fundaţia Wings a celebrat sâmbătă primele trei luni de activitate ale copiilor înscrişi în programul de combatere a obezităţii infantile “Trăim Sănătos”. Programul vine în sprijinul acestor copii oferindu-le în mod gratuit consiliere pediatrică, nutriţională, psihologică şi sportivă o perioadă de 12 luni. Programul vine şi în ajutorul părinţilor care participă deopotrivă la orele de consiliere împreună cu copiii. Prin acţiunile desfăşurate de Fundaţia Wings se încearcă conştientizarea părinţilor asupra importanţei unei alimentaţii sănătoase în dezvoltarea armonioasă a copiilor lor. De asemenea, prin programele, campaniiile şi iniţiativele fundaţiei se urmăreşte schimbarea stilul de viaţă actual cu unul sănătos, prin încurajarea activităţilor sportive şi a unei alimentaţii echilibrate.

Locul al treilea în Europa la obezitate infantilă
“Analizând starea de sănătatea a oamenilor din jurul meu, am constatat că suntem un popor cu o reală nevoie de sprijin în această direcţie. Am fost în şcoli, m-am întâlnit cu copii şi profesorii lor. A fost momentul în care am realizat că problema cea mai mare de sănătate a tinerilor de astăzi este «greutatea». Apoi am urmărit statisticile şi am observat că la nivel naţional cifrele arată îngrijorător: 40% dintre copiii noştri sunt supraponderali sau cu tendinţe de obezitate şi suntem pe locul 3 în Europa pe podiumul obezităţii. Încă din septembrie anul trecut, 20 de familii, care s-au înscris în program, au beneficiat de avantajele incluse. Aceştia au parte de trei antrenamente săptămânale la sala de sport, ce includ atât ore de gimnastică cât şi înot, două şedinţe pe lună de consiliere psihologică atât pentru copii cât şi pentru părinţii acestora şi două şedinţe de consiliere nutriţională cu specialişti în domeniu. Copiii din program beneficiază periodic de consultaţii la medicul pediatru, care le evaluează şi monitorizează starea de sănătate. Programul împotriva obezităţii infantile se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani. Prima serie de copii înscrişi în program a împlinit trei luni de activitate şi rezultatele sunt evidente. Programul pentru care înscrierile au început în luna septembrie pe site-ul Fundaţiei Wings se desfăşoară o perioada de 12 luni şi oferă în mod gratuit sprijin copiilor supraponderali şi obezi. Începând cu această lună, 50 de copii vor beneficia în mod gratuit de programul fundaţiei, iar până la sfârşitul anului, peste 100 de copii cu probleme de greutate vor beneficia de activităţi sportive sub atenta supraveghere a unor antrenori, precum şi de consiliere psihologică, nutriţională şi medicală. Prin iniţiativele noastre, dorim să contribuim la îmbunătăţirea stării generale de sănătate a comunităţii prin conştientizare, informare şi educare, să creăm punţi de înţelegere şi legătură între generaţii în scopul dezvoltării unei mentalităţi noi şi sănătoase. Credem cu tărie într-un viitor mai bun investind în sănătate, educaţie şi talent. Ne dorim să avem copii sănătoşi şi la minte şi la trup pentru că ei reprezintă piatra de temelie a generaţiilor viitoare”, declară Rebeca Walter – preşedintele Fundaţia Wings.

O nouă campanie din 23 martie
Următoarea campanie pe care Fundaţia Wings o pregăteşte în parteneriat cu ANPCPPS Romania ­ InfoCons (Asociaţia Natională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România) va avea loc în data de 23 martie începând cu ora 11:00, în incinta unui complex comercial din zona Băneasa. Campania “Mănâncă sănătos, fă sport!”, din cadrul proiectului “Trăim Sănătos” se află la a 2-a ediţie şi se doreşte a fi un îndemn către mişcare, bună dispoziţie şi cu un mare accent pe importanţa alimentaţiei echilibrate. Sunt planificate multe activităţi interactive: demonstraţii şi concursuri cu teme culinare, demonstraţii şi concursuri sportive, fără a neglija latura de divertisment. Vor fi prezenţi membrii trupei Zurli, personalităţi din lumea sportivă şi a gastronomiei, traineri Atlantis Fitness & Lifestyle care asigură îndrumarea copiilor în cadrul programului, dar şi multe surprize la faţa locului pentru toţi cei ce vor participă.

×