x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Traumatismele cranio-cerebrale, principala cauză de mortalitate în rândul tinerilor. Cum poți beneficia de cele mai bune tratamente și facilități?

Traumatismele cranio-cerebrale, principala cauză de mortalitate în rândul tinerilor. Cum poți beneficia de cele mai bune tratamente și facilități?

11 Dec 2018   •   06:22
Traumatismele cranio-cerebrale, principala cauză de mortalitate în rândul tinerilor. Cum poți beneficia de cele mai bune tratamente și facilități?

Anual, în întreaga lume, peste 10 milioane de oameni suferă un traumatism cranio-cerebral (TBI). În fiecare an, în Europa, 1,6 milioane de pacienţi sunt internaţi cu diagnostic de traumatism cranio-cerebral, iar dintre aceştia aproximativ 70.000 decedează.

În România incidenţa TBI este peste media europeană (150-300 de cazuri/ 100.000 de locuitori) de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori, în fiecare an înregistrându-se peste 60.000 de cazuri noi.

Traumatismele cranio-cerebrale reprezintă principala cauză de dizabilitate în țările industrializate și în curs de dezvoltare și principala cauză de mortalitate în rândul tinerilor.În întreaga lume, aproximativ 10 milioane de oameni suferă anual un traumatism cranian. Organizația Mondială a Sănătății preconizează că până în anul 2020, accidentele rutiere, principala cauză a traumatismelor cerebrale, va fi al treilea mare contributor la povara globală a bolii și dizabilității, după bolile cardiovasculare și depresie. Aproximativ 11,5 milioane de europeni prezintă o deficiență cauzată de un traumatism cranian.

(...) „Au fost dezvoltate numeroase strategii de recuperare a deficitului motor, cele mai cunoscute fiind mobilizarea imediată, terapia fizică intensă precoce, terapia de constrângere a mişcării, terapia robotică asistată precum şi stimularea farmacologică şi nonfarmacologică”, precizează prof. dr. Dafin Mureşanu.

Cât de grave sunt în România implicațiile acestui tip de afecțiuni? Ce trebuie să facă pacientul sau aparținătorul de a beneficia de cele mai bune tratamente și facilități? Află mai mult AICI

×