x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Treci la coada, bai, tarane!"

"Treci la coada, bai, tarane!"

de Florin Condurateanu    |    23 Iul 2005   •   00:00
Sa nu-i fie de deochi de viata!
Actor cu mult lipici la public, Sebastian Papaiani a reusit mici bijuterii actoricesti chiar in roluri secundare. Inzestrat cu inegalabil har comic, Papaiani n-a fost ocolit de intamplari nostime nici in afara locurilor de filmare.
In serialul BD, indragitul actor interpreta rolul plutonierului Capsuna, cel care-l avea mereu in lesa pe cainele-lup Costel. "Trec peste faptul ca in film eu aveam gradul de plutonier, iar in realitate cainele avea mai mult stele pe «epolet», cainele era angajat la Ministerul de Interne si avea gradul de capitan, fiind unul dintre cei mai valorosi caini- politisti.
La inceput Costel a aparut pe platoruile de filmare cu dresorul lui, si el plutonier. Ca sa ma imprietenesc cu cainele-lup mi-am captusit buzunarul cu o punga de plastic si aduceam mereu in el o bucata de ficat. Cainele mirosea imediat delicatesa si isi extragea bucata de ficat din buzunar, devenisem astfel amici foarte buni.
Acum cainele asculta mai mult de mine decat de dresorul lui. Dresorul s-a dovedit un om invidios si l-a reclamat pe catel la ofiterii superiori, iar purtarea lui fata de caine a devenit urata.
M-am dus la colonelul cel mare si am devenit avocatul cainelui, punandu-l la colt pe dresorul invidios".
Papaiani a fost mereu un as al rolurilor jucate cu naturalete, fara farafastacuri actoricesti, el era actorul perfect pentru rolurile de oameni simpli. Intr-un film juca rolul unui mot tanar, venit din Apuseni sa lucreze pe un santier.
Intr-o pauza de filmare, imbracat in costum taranesc, ca asa era rolul, Papaiani da o fuga la Alimentara din apropiere pentru a-si cumpara niste salam.
Cum pauza era scurta, de teama sa nu intarzie la filmare, Papaiani se strecoara in fata cozii.
Vanzatorul il vede in straie osene, crede ca este chiar un tanar venit din sat si-l repede cu glas rastit: "Bai, tarane, esti smecher, te bagi in fata? Nu poti sa stai la coada ca toti oamenii? Ia treci la coada pana nu-ti dau un sut in fund!". Papaiani considera papara pe care i-a tras-o vanzatorul de la Alimentara ca pe un premiu Oscar, primit pentru intrarea perfecta in pielea personajului.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete