x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Trucuri simple pentru sănătatea vezicii urinare

Trucuri simple pentru sănătatea vezicii urinare

09 Aug 2017   •   13:37
Trucuri simple pentru sănătatea vezicii urinare

Viața cu o vezică nesănătoasă poate fi rușinoasă și, din păcate, astfel de probleme sunt destul de comune. Mii de persoane au scurgeri urinare la fiecare strănut, tuse sau în cazul în care izbucnesc în râs, scrie Bel Marra Health.

Există mai mulți factori care intră în discuție în astfel de situații, inclusiv nașterea, vârsta înaintată sau condiția medicală. Ceea ce trebuie să știi este că incontinența urinară nu trebuie să-ți pună stăpânire pe viață și că există metode prin care îți poți recăpăta sănătatea vezicii.

Un factor care contribuie la incontenența urinară este greutatea. Câteva kilograme în plus pot adăuga presiune pe vezică, ceea ce conduce la scurgeri nedorite. Astfel, o dietă sănătoasă reprezintă un plus pentru o vezică sănătoasă.

O altă recomandare pentru a trata incontenența urinară o reprezintă nivelul de hidratare. Pentru a-ți da seama cât de multă apă este necesar să bei, trebuie să observi culoarea urinei. Cu cât urina este mai întunecată, cu atât ai nevoie de mai multă apă. Este recomandat să nu se consume multă apă înainte de culcare și, în schimb, să fie consumată pe parcursul zilei, cât suntem activi.

Experții sugerează să diminuăm cantitatea de alcool, cofeină, zahăr, dulciuri, miere, roșii, sirop de porumb și mâncare picantă pe care o consumăm, pentru a reduce incontenența urinară.

Experții ne sugerează să consumăm supe tradiționale cu multe legume, pui, pește sau salată. De asemenea, este indicat să mâncăm cartofi dulci, orez sau sushi.

 

×