x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Uită de ața dentară! 4 alternative care îți păstrează dinții sănătoși

Uită de ața dentară! 4 alternative care îți păstrează dinții sănătoși

08 Aug 2016   •   10:35
Uită de ața dentară! 4 alternative care îți păstrează dinții sănătoși

Organizațiile din Anglia recomandă oamenilor și alte moduri care mențin dinții sănătoși, în afară de folosirea aței dentare, potrivit The Guardian.

Iată 4 alternative pentru sănătatea dinților tăi:

Investește în periuțe interdentare

Periuțele interdentare previn problemele stomatologice, fiind mai eficiente decât ața dentară. Acestea asigură igiena cavității bucale deoarece curăță locurile greu de ajuns cu periuța clasică și chiar și cu ața dentară. „Periajul simplu curăță doar 3 din cele 5 suprafețe ale dinților, astfel, curățarea dintre dinți este esențială pentru igiena orală, deoarece ajută la prevenirea bolilor gingivale prin îndepărtarea plăcii bacteriene de pe zona omisă din timpul periajului simplu”, a declarat Michaela Oneill, președintele BSDHT.

Folosește „dușul bucal”

În cazul în care nu ajungi cu periuța în toate zonele, ce ai zice să folosești un jet de apă cu presiune mare pentru a dizolva placa bacteriană? Așa-numitele „dușuri bucale” sunt o alternativă la periuțele interdentare. Este recomandat, însă, ca waterpik-ul să fie utilizat înainte de periaj, deoarece elimină și fluorul din pasta de dinți care întărește dantura.

Vizitează medicul stomatolog

Pe lângă aceste metode de igienă dentară, este necesar să consulți medicul stomatolog odată la 5-6 luni pentru a preveni afecțiunile dentare.

Periază-ți dinții regulat

Periajul regulat rămâne cel mai eficient mod de a avea grijă de sănătatea dentară. Nu numai că elimină o mare parte din placa bacteriană care cauzează gingivita, ci și întărește dinții și previne cariile datorită fluorului din pasta de dinți. Pentru un rezultat mai bun sunt recomandate periuțele electrice, care reduc cu 21% mai mult din placa pacteriană și cu 11% din inflamațiile gingivale decât periuțele manuale.

×