x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ultimul obstacol

Ultimul obstacol

de Carmen Preotesoiu    |    02 Feb 2008   •   00:00
Ultimul obstacol

URGENT ● În curând Elena trebuie să înceapă tratamentul care va da verdictul final
A trecut prin 10 operaţii şi nenumărate cure de chimioterapie. La 40 de ani, Elena se luptă cu una dintre cele mai rare forme de cancer întâlnite în România. Corpul ei a fost invadat de 4 metastaze. Acum însă, după trei ani de chin, Elena mai are doar un pas de făcut. Pas ce costă, însă, mii de lire sterline.



URGENT ● În curând Elena trebuie să înceapă tratamentul care va da verdictul final
A trecut prin 10 operaţii şi nenumărate cure de chimioterapie. La 40 de ani, Elena se luptă cu una dintre cele mai rare forme de cancer întâlnite în România. Corpul ei a fost invadat de 4 metastaze. Acum însă, după trei ani de chin, Elena mai are doar un pas de făcut. Pas ce costă, însă, mii de lire sterline.


Nu şi-a mai strâns în braţe fetele de mai bine de un an de zile. Trăieşte departe de ele,  lipită de un pat de spital, înconjurată de asistente şi doctori. Mirosul de medicamente i s-a impregnat în haine şi în piele. Au trecut aproape 3 ani de când boala a început să i se cuibărească în trup. La început, parcă nu a vrut să dea atenţie. Orice semn de slăbiciune a organismului îl punea repede pe seama stresului sau a oboselii. Nu a putut însă, să ignore prea multă vreme  zgândărelile bolii. Într-o zi, s-a hotărât să meargă la doctor. Era în preajma Crăciunului şi Elenei, femeia de 40 de ani, mamă a două copile de 15, respectiv 13 ani, nici prin minte nu i-ar fi trecut că medicul avea să-i descopere ceva ce rar se întâlneşte în România: coriocarcinom stadiu III, cu metastază pulmonară. La început i s-a spus că ar avea fibrom. A mers din doctor în doctor, din spital în spital, până ce medicul Padeanu de la spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti i-a stabilit diagnosticul.  În martie 2005, prima intervenţie chirurgicală deja avea să fie efectuată. Tumora primară i-a fost eliminată. Au urmat apoi 5 cure de chimioterapie agresivă. După trei luni însă, medicii aveau să-i recomande o a doua operaţie pentru a se elimina metastaza de la plămâni. Profesor-doctor Th. Harvath de la Spitalul Militar Central a fost cel care i-a fost îndelung aproape. Pe parcursul a doi ani de zile, femeia a avut de îndurat 20 de şedinţe de chimioterapie, un număr extrem de mare pentru organism. După tot acest chin, rezultatele au arătat că totul a fost în zadar.


4 METASTAZE. Elena însă, nu a încetat să spere. Familia i-a fost alături în permanenţă. Colegii de serviciu au sprijinit-o, iar credinţa sa în Dumnezeu a întărit-o şi i-a arătat, ca prin minune, calea pe care trebuie să o urmeze. "Speranţa că Elena se poate vindeca a venit din Marea Britanie, unde am reuşit să stabilim legătura cu Prof. M. J. Seckl-Charing Cross Hospital, cel mai bun expert din lume pe acest tip de cancer", povesteşte soţul femeii, Gheorghe Boboc. În ianuarie 2007, când a avut loc prima întâlnire cu medicul englez, investigaţiile realizate au arătat că situaţia în care femeia se afla era critică: corpul său fusese invadat de 4 metastaze.


Într-o perioadă de şapte luni, Elena a fost nevoită să suporte nici mai mult, nici mai puţin de 6 operaţii complexe şi 13 cure de chimioterapie. "Medicii au constatat că starea ei se îmbunătăţea. Tratamentul îi mergea bine. Au hotărât că tot ce trebuie să facă este să o supravegheze", povesteşte soţul femeii. De un an se află la Londra, alături de soţia sa. Zi de zi, a asistat la lupta acerbă pe care aceasta o dă cu boala.


Un pas spre vindecarea completå. Încercările prin care a trecut au fost multe şi greu de îndurat. Mai cu seamă, că atunci când se aşteptau ca totul să intre pe făgaşul normal, CT şi RMN-ul efectuate au evidenţiat o recidivă periculoasă a bolii: o tumoră în pelvis şi încă una la plămân. S-a hotărât înlăturarea tumorii din pelvis. Elena avea iar să treacă prin cure lungi şi istovitoare de chimioterapie, de data asta însă mult mai costisitoare decât cele precedente. "Profesorul Seckl a hotărât ca soţia mea să facă chimiotratament cu alimta-cisplatin, un tratament extrem de scump, care costă 20.000 de lire sterline, dar care are rezultate foarte bune", explică Gheorghe Boboc. Acum, Elena trebuie să primească un tratament high-dose cu mobilizare şi transplant de celule stem. "El va dura cam o lună, pacientul va fi izolat, pentru că imunitatea îi va fi foarte scăzută, totul este extrem de complicat, dar şi foarte important. Dacă reuşim să trecem cu bine de acest hop, am fi la un pas de vindecarea completă", spune bărbatul şi vocea îi tremură. Din păcate însă, suma la care se ridică tratamentul este de aproape 80.000 de lire sterline. Până acum au cheltuit deja 90.000 de lire sterline. Timpul însă, nu îngăduie tărăgănare. Conform medicilor străini, în maximum 2 săptămâni, Elena trebuie să înceapă tratamentul. În lipsa banilor, şansele ei  de vindecare s-ar nărui complet. Cele 10 operaţii pe care le-a făcut în decurs de aproape 3 ani ar fi inutile. Elena trebuie să se facă bine. Pentru ea, pentru soţul şi fiicele sale care o aşteaptă acasă!


"Soţia mea a trecut prin multe chinuri. Dar a îndurat totul de dragul fetiţelor noastre. Cu încredere şi curaj. Dacă reuşim să strângem toată suma şi să beneficieze de tratamentul final, putem spune: «Am învins!»"
Gheorghe Boboc – soţul Elenei


Ajut-o să trăiască!

Pentru cei care o pot ajuta pe Elena, la banca BRD Găeşti s-au deschis următoarele conturi:
  • în RON: RO32BRDE160SV04769281600
  • COD SWIFT BRDEROBU, pe numele Boboc Gheorghe
  • în EURO:  RO72RNCB0130003989290002 EUR
  • COD SWIFT RNCBROBUXXX, pe numele Boboc Elena

×
Subiecte în articol: pagina de suflete elena