x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un click pentru o viaţă de copil

Un click pentru o viaţă de copil

de Alex Nedea    |    09 Feb 2008   •   00:00
Un click pentru o viaţă de copil

MECENAT ● Un site ,in ajutorul copiilor bolnavi
Trei tineri părinţi s-au gândit să creeze un site care să ajute copiii cu grave probleme de sănătate. Pe www.mecenat.ro, companiile vor putea ajuta micuţii bolnavi postându-şi bannerele.


MECENAT ● Un site ,in ajutorul copiilor bolnavi
Trei tineri părinţi s-au gândit să creeze un site care să ajute copiii cu grave probleme de sănătate. Pe www.mecenat.ro, companiile vor putea ajuta micuţii bolnavi postându-şi bannerele.


Andrei este un bebeluş de numai 7 luni care suferă de sindrom de intestin scurt. Are nevoie urgentă de o operaţie în Franţa care costă 20.000 euro. Ciprian Chiuri, 12 ani, are peste 40% din suprafaţa corpului acoperită de arsuri de gradele III şi IV. Părinţii lui nu îşi permit un tratament. Andrei Nenetu suferă la cei doi anişori de cancer. Toţi aceşti copii sunt sprijiniţi de trei tineri părinţi, care s-au gândit să facă un site al tuturor copiilor care au nevoie de ajutor.
 
 
AJUTOR. Trei prieteni din Bucureşti, Bogdan, Horaţiu şi Ioana, s-au gândit să creze site-ul  pentru www.mecenat.ro a strânge fonduri pentru micuţii cu grave probleme de sănătate.

"Ne dorim să semnăm contracte cu diverse companii  prin care ne obligăm să le postăm reclama dumnealor în toate paginile site-ului nostru, iar la finalul fiecărui proiect vrem să transformăm traficul de pe site într-o sumă de bani agreată de către părţi în funcţie de numărul de vizitatori, de numărul de afişări. Sumele vor fi donate exclusiv copiilor de pe www.mecenat.ro. Vom oferi toate temeiurile legale de justificare a sumelor şi a modului în care au fost cheltuiţi banii. Asemenea contracte vor putea fi semnate în momentul în care site-ul va deveni suficient de cunoscut şi cu un trafic de vizitatori suficent de consistent", explică Bogdan Tiron-Anton, 29 de ani, unul dintre iniţiatorii proiectului. Site-ul a apărut după ce copilul unuia dintre cei trei tineri a avut mari probleme de sănătate. Sebastian Slăvescu, fiul lui Horaţiu, fusese diagnosticat la vârsta de 4 luni, cu o malformaţie genetică rară care necesita un transplant urgent de ficat. Costurile operaţiei ajungeau la aproape 100.000 euro, bani pe care părinţii şi prietenii au reuşit în cele din urmă să îi strângă.


INFORMAŢII. După o luptă lungă, băieţelul a ajuns în sala de operaţie, iar acum e sănătos. Mai apoi cele trei familii au mai încercat să ajute un alt micuţ bolnav. Şi aşa s-a născut ideea site-ului: "Am trimis mail-uri la mai multe companii pentru a strânge fonduri pentru copil, dar feed-backul a fost destul de timid. Şi aşa ne-am gândit dacă nu cumva putem face mai mult şi să avem o altă abordare decât un ONG obişnuit", spune Bogdan. Părinţii care au copii bolnavi vor găsi la adresa www.mecenat.ro informaţii legate de clinicile şi medicii de specialitate din străinătate. Toţi cei care doresc să sprijine proiectul pot scrie la mecenat@mecenat.ro.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete