x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un departament pentru combaterea fraudelor, infiintat in cadrul Ministerului Sanatatii

Un departament pentru combaterea fraudelor, infiintat in cadrul Ministerului Sanatatii

de Steluta Indrei    |    27 Iul 2011   •   16:19

In cadrul Ministerului Sanatatii va fi infiintat un nou departament care va avea ca scop identificarea si combaterea fraudelor din sistemul sanitar. Organizarea acestui compartiment de integritate a fost aprobata astazi printr-o hotarare de guvern.

In cadrul noului departament vor activa specialisti in audit si control din cadrul ministerului. Ei vor verifica achizitiile publice realizate in sistem, externalizarile si alte aspecte din zona “platilor informale'.
Prin acelasi act normativ aprobat astazi de Guvern, 15 spitale care se aflau in coordonarea directiilor de sanatate publica au trecut in coordonarea directa a Ministerului Sanatatii.
Este vorba despre urmatoarele spitale din Bucuresti: Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon', Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni', Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsi, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu', Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M.S. Curie', Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan', Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, iar din tara: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon' Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Spitalul Tichilesti.

×