x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un ginecolog a descoperit punctul G în timpul unei autopsii. Unde este localizat şi ce dimensiuni are

Un ginecolog a descoperit punctul G în timpul unei autopsii. Unde este localizat şi ce dimensiuni are

26 Apr 2012   •   19:27
Un ginecolog a descoperit punctul G în timpul unei autopsii. Unde este localizat şi ce dimensiuni are

Un medic american este convins de existenta punctului G. Pentru ca l-a descoperit in timp ce facea o autopsie (site-ul 20 minutes. fr.).

Profesorul Adam Ostrzenski, anatomopatolog si ginecolog, a examinat corpul unei batrane poloneze, decedata din cauza unei rani la cap si a descoperit ... punctul G. Potrivit medicului, punctul cu pricina masoara 8,1 milimetri in lungime si intre 1,5 si 3,6 milimetri in latime, cu o grosime de 0,4 milimetri. Controversatul punct este, in realitate, un mic sac format dintr-un tesut extrem de sensibil la excitatii, de culoarea strugurelui negru. Adam Ostrzenski povesteste ca a localizat punctul G pe membrana perineala, la 16,5 milimetri pe partea superioara a meatului urinar (orificiul extern al uretrei), ce face un unghi de 35 de grade cu marginea laterala a uretrei, pe peretele anterior al vaginului.

Ernest Gräfenberg, cel care amintit pentru prima data de acest punct si chiar l-a botezat dupa initiala numelui lui – punctul G – ,este astfel confirmat. Deoarece de-a lungul timpului, opiniile asupra acestui punct au fost extrem de diferite. Astfel, in 2010, un studiu efectuat la King's College din Londra pe un lot de 1.800 de britanice ajungea la concluzia ca punctul G nu exista. O concluzie care a fost dezmintita categoric de cercetatorii francezi. Medicul Adam Ostrzenski pare extrem de interesat de aceasta zona erogena si si-a propus sa efectueze si alte disectii pentru a determina daca functionarea acestui punct G este influentata de varsta. Asadar, in continuare, acest punct cat un bob de orez mai ascunde multe mistere.

×