x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un înger pe buza prăpastiei

Un înger pe buza prăpastiei

de Ionela Gavriliu    |    15 Ian 2010   •   00:00
Un înger pe buza prăpastiei

La nici 7 ani Alexandrei îi e dat să aştepte o zi de hotar. Ziua de 1 mai 2010 va fi una a speranţei sau a disperării cele mai crunte. Atunci, fetiţa cu ochi din altă lume şi cu zâmbet senin, va şti dacă se pregăteşte pentru a-şi serba ziua de naştere de peste două săptămâni sau dacă-şi va aştepta sentinţa dată de boala grea: leucemie.



Viaţa Alexandrei se întorsese spre soare. Plecase de un an cu mama ei în Grecia, se integrase bine la grădiniţă. Când a început şcoala nici nu s-a mai gândit că n-o să se mai simtă în largul ei, că mama ei o să fie iar tristă, ca în primele zile când eşti printre străini. A fost nevoie de o formalitate pentru ca lumea abia aşezată a copilului să se prăbuşească. Pentru a putea urma cursurile de educaţie fizică la şcoală, Alexandra trebuia să prezinte o adeverinţă cum că nu are nici o problemă de sănătate. Un control de rutină, făcut la nici trei luni de la începutul anului şcolar, a scos la iveală nişte nereguli. Modificările anumitor parametrii au trezit suspiciunea medicilor care, din aproape în aproape, din analiză în analiză, au ajuns la o cumplită concluzie: leucemie.

MIRACOLUL PE CALE SĂ SE ÎMPLINEASCĂ
Mama Alexandrei, Elena Livadaru, şi-a luat copilul şi s-a întors în ţară. Nu mai putea face faţă cheltuielilor. Când medicii i-au spus că viaţa Alexandrei depinde de o sumă enormă de bani, a cuprins-o disperarea. De unde să facă rost de 130.000 de euro? Pentru fetiţă însă a decis să lupte până la capăt şi nu s-a sfiit să ceară ajutorul semenilor. Şi oamenii i-au întins mâna de ajutor aşteptată. Până acum, în conturile de la bancă s-au strâns 33.000 de euro. Suficienţi pentru
a plăti căutarea unui donator în Registrul Internaţional al Donatorilor, căutare ce costă 21.000 de euro. Mai sunt necesari încă 110.000 de euro pentru transplant şi tratament.

PUŢIN CĂTE PUŢIN SE FACE DIFERENŢA
Mama Alexandrei este uimită de cât de rapid oamenii au răspuns apelului ei disperat. Ar vrea să le mulţumească fiecăruia în parte pentru că i-au adus speranţa că ziua de 1 mai va fi una a unui nou început pentru ea şi fiica ei. Femeia a rămas fără cuvinte şi în faţa exemplelor impresionante ale unor copii care, de Sărbători, au sunat de mai multe ori la Teledon şi au donat tot ce au câştigat din colindat. Iată două mesaje ale unor copii ce nu mai au nevoie de comentarii: "Bună ziua, numele meu este X. Sunt clasa a X-a. Am văzut povestea Alexandrei şi voiam să vă spun că o să dau şi eu trei telefoane la Teledonul pentru ea. Promit. Şi o să mă duc cu acest număr la toţi colegii mei de liceu". Un alt mesaj, venit pe mail, suna astfel: "Suntem un grup de şapte copii şi am aflat povestea fetiţei dumneavoastră, iar banii pe care i-am făcut de la colindat, o să vi-i donăm. Am reuşit să strângem 577 de RON. Vă urăm mult noroc şi să faceţi rost de toată suma."  

VREA SĂ SCAPE DE "RĂCEALĂ" ŞI RĂU

Din luna decembrie Alexandra stă în spitalul Fundeni din Bucureşti împreună cu mama ei. A trecut cu bine de prima cură de citostatice şi acum urmează a doua cură. A întristat-o căderea părului, dar nu e descurajată. "Întreabă uneori cât mai are de stat în spital, ce i se întâmplă. Îi spunem că are o răceală mai gravă, că trebuie să aibă putere încă puţin", spune prietena de familie care le e alături la greu, Ioana Sora. Fetiţa îşi ocupă timpul cu poveşti citite de mama ei, cu laptopul, cu cântece şi desene, acestea fiind pasiunile ei. Îi plac mult păpuşile şi este fan Scooby Doo.

Ajutor!

Cei care doresc să facă diferenţa pentru viaţa unui copil, pot dona bani în conturile deschise la mai multe bănci pe numele mamei, Elena Livădaru:

Conturi în lei:

BRD, sucursala Granitul, Bucureşti, RO 89BRDE 426 SV 3442 0524 260
BCR, sucursala Cora Pantelimon, Bucureşti, RO 33RNCB 0646 0972 0772 0001
ING Office Pantelimon, Bucureşti, RO 69 INGB 0000 9999 0174 7803

Conturi în euro:
BRD, sucursala Granitul RO 85BRDE 426 SV 3442 0604 260, swift BRDEROBU
BCR, sucursala Cora Pantelimon RO 06RNCB 0646 0972 0772 0002, swift RNCBROBU
ING Office Pantelimon RO 52 INGB 0000 9999 0174 7818, swift INGBROBU

Apelează 0900 900 273 şi donează 3 euro pentru Alexandra. Numărul poate fi apelat din reţeaua Romtelecom.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete