x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccin contra diabetului insulino-dependent

Vaccin contra diabetului insulino-dependent

de Irina Stoica    |    10 Iun 2015   •   12:41
Vaccin contra diabetului insulino-dependent
Sursa foto: Fuse/Getty Images/Fuse

Un vaccin destinat bolnavilor de diabet zaharat insulino-dependent a primit undă verde pentru testarea pe oameni, în Statele Unite ale Americii.

Aprobarea din partea Administraţiei Federale pentru Medicamente vine după ce primele teste, efectuate pe şoareci, s-au dovedit eficiente. Iar „cheia succesului” este un vaccin vechi de un secol folosit în prevenirea tuberculozei - „Bacillus Calmette-Guerin” (BCG). Cercetătorii de la Laboratorul de Imuno-logie al Massachusetts General Hospital și-au concentrat eforturile spre diabetul de tip 1 pentru că acesta poate fi cel mai puțin prevenit, fiind o boală autoimună. În a doua fază a studiului clinic vor fi implicaţi 150 de subiecţi, adulți între 18 şi 60 de ani cu cazuri severe de diabet insulino-dependent. Cercetarea va dura aproximativ cinci ani, iar oamenii de știință vor examina în continuare capacitatea medicamentelor de a face reversibil diabetul zaharat de tip 1

Chiar dacă unii specialiști au fost sceptici cu privire la capacitatea medicamentelor de a vindeca pe cei care au deja diabet zaharat de tip 1, acest studiu îi va ajuta cu siguranță pe toți cei care au riscul de a dobândi această boală, potrivit publicaţiei Daily Times Gazette.

- În România, aproape 10% din populaţie suferă de diabet
- În fiecare an apar 65.000 de noi cazuri
- La nivel mondial sunt peste 346 mil. de bolnavi
- OMS estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla
 

×
Subiecte în articol: vaccin diabet