x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccin israelian împotriva cancerului, în teste

Vaccin israelian împotriva cancerului, în teste

de Rador    |    20 Noi 2011   •   12:50
Vaccin israelian împotriva cancerului, în teste

Cercetatorii israelieni testeaza un vaccin impotriva cancerului, care ar putea fi folosit pe scara larga peste sase ani, relateaza corespondentul Radio Romania la Ierusalim.
Vaccinul activeaza un sistem imunitar compromis din cauza bolii si a tratamentului, pentru a mobiliza organismul impotriva amenintarii.

Cercetatorii israelieni sustin ca, in lupta cu cancerul, organismul uman este mai destept decat tratamentele medicale, care ucid de multe ori celule normale, in timp ce vizeaza celule maligne. Pe baza unor cercetari care se extind, o companie israeliana testeaza un vaccin terapeutic impotriva cancerului, la Centrul Universitar Hadassah din Ierusalim, si, daca totul va merge bine, vaccinul ar putea fi dispobil in sase ani, pentru administrare in mod regulat, nu numai pentru a ajuta la tratarea cancerului, dar si in scopul de a preveni recurentele. Platforma vaccinului Vaxil, testat in prezent pentru un anumit tip de cancer, va putea fi dezvoltata si aplicata pentru aproximativ 90% dintre toate tipurile de cancer: de prostata, cancerul de san, tumori solide si nesolide. Vaccinul activeaza un sistem imunitar compromis, pentru a mobiliza propriul organism impotriva amenintarilor cauzate de boala si de tratament.

Potrivit celor mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual in lume, diversele tipuri de cancer provoaca peste 12 milioane de decese, mai mult decat numarul deceselor provocate la un loc de tuberculoza, malarie si SIDA.

×
Subiecte în articol: cancer Israel vaccin testare