x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vasile Muraru: "În Chile m-au arestat pentru două mere din bagaj, dar am scăpat şi i-am telefonat lui Nae că au înflorit magnoliile"

Vasile Muraru: "În Chile m-au arestat pentru două mere din bagaj, dar am scăpat şi i-am telefonat lui Nae că au înflorit magnoliile"

de Florin Condurateanu    |    28 Mai 2010   •   00:00

Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru au intrat în inima românilor ca fraţi siamezi ai hazului. Atât de lipiţi sunt cei doi actori îndrăgiţi, încât pe stradă uneori pe Nae îl strigă românii Vasile, pe Muraru îl numesc oamenii Nae, iar culmea s-a petrecut la Eforie, când două doamne l-au observat pe Vasile Muraru singur pe trotuar şi au exclamat entuziasmate: "Uite-i pe ăia doi"!

Mai puţini ştiu că Vasile Muraru a jucat în multe filme, de exemplu în filmul lui Nicolaescu "Noi cei din linia-ntâi" care a rulat la Oscar în afara concursului, dar şi în recenta peliculă "Poker". De altfel, Vasile Muraru a luat Premiul Gopo pentru rolul din la rându-i premiatul film "Cea mai fericită fată din lume". Povesteşte Vasile că a participat la festivalul de film de la Ierusalim, unde filmul lui Radu Jude a luat un premiu, iar sala a fost arhiplină.

"Filmul nostru a fost invitat şi la Santiago de Chile, unde a fost din nou premiat, iar eu am plecat la distanţă de 22 de ore cu avionul, tocmai în interesanta metropolă din America de Sud. Erau în sală 1.200 de spectatori şi prin ambasadă am invitat şi cele câteva familii de români din Chile. Dar am păţit-o la aeroportul din Santiago de Chile din pricina a două mere puse de nevastă-mea în geamantan. Vameşii nu permit să intre în Chile nici un aliment, iar pe mine aparatul m-a developat că am merele din geamantan de care soţia mea nu-mi spusese.

Mi-au făcut dosar şi am ajuns în faţa judecătorului pentru cele două mere ca merinde. Pedeapsa era şi puşcărie sau o amendă de 400 de dolari. Noroc că judecătorul a observat ecusonul din piept ca participant la festivalul de film şi m-a iertat, dându-mi doar o mustrare penală. Când am scăpat de la Judecătorie, l-am sunat la telefon pe Nae, i-am spus că fusesem arestat pentru două mere de-ale gurii, că am fost iertat, dar că observ că au înflorit magnoliile la Santiago de Chile. Şi-a făcut cruce Nae Lăzărescu." Alte amănunte în articolul următor.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete