x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Viperele atacă din cauza caniculei

Viperele atacă din cauza caniculei

de Steluta Indrei    |    15 Iul 2011   •   09:59
Viperele atacă din cauza caniculei

Viperele sunt mai agresive in aceasta perioada din cauza caldurii. Medicii le recomanda persoanelor sa apeleze la 112 sau la cel mai apropiat spital in cazul in care sunt atacate de vipere, avertizand ca muscatura poate fi letala.

Problema este ca la nivelul spitalelor mici nu s-au facut rezerve de ser antiviperin, care trebuie administrat de urgenta in cazul muscaturii de vipera, deoarece acesta este foarte scump, avertizeaza Agoston Laszlo, seful Directiei de Sanatate Publica Covasna.

Cel mai recent caz este al unui barbat de 55 de ani care a fost muscat de o vipera in timp ce se afla la cules de ciuperci intr-o padure din apropierea comunei covasnene Comandau. Barbatul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu-Gheorghe, unde i s-a administrat ser antiviperin. Pacientul a fost salvat.

Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu-Gheorghe este singura unitate medicala din judetul Covasna care poate asigura vaccin antiviperin.
Conducerea spitalului a mentionat ca a achizitionat mai multe doze de vaccin antiviperin dupa ce s-au primit semnale ca in anumite zone frecventate de turisti, cum ar fi Comandau si Baile Ozunca, a fost semnalata prezenta viperelor.

×